Spanske H&M-medarbejdere strejker for bedre arbejdsvilkår

Forhandlinger om højere løn til 4.000 ansatte i Spanien brød sammen tidligere på måneden.
På billedet ses en demonstration foran en lukket H&M-butik i hovedstaden Madrid 20. juni. Medarbejderne vil have bedre løn og arbejdsvilkår. | Foto: Corina Rodriguez/reuters/ritzau Scanpix
På billedet ses en demonstration foran en lukket H&M-butik i hovedstaden Madrid 20. juni. Medarbejderne vil have bedre løn og arbejdsvilkår. | Foto: Corina Rodriguez/reuters/ritzau Scanpix

For tredje gang på en uge strejkede ansatte hos H&M i Spanien mandag for højere løn og bedre arbejdsvilkår, skriver mediet Market.se.

Det sker, efter forhandlinger mellem parterne brød sammen tidligere på måneden.

Medarbejderne demonstrerede første gang 20. juni og igen 22. juni, hvor 80 pct. af medarbejderne ifølge mediet deltog, og yderligere demonstrationer er planlagt 1. og 8. juli.

Den svenske modekoncern skriver i et svar, at selskabet ”respekterer vores medarbejderes ret til at ytre sig”, og at H&M er i dialog med de utilfredse medarbejdere.

”Vi har fortsat en dialog med medarbejderrepræsentanterne for at lytte til medarbejdernes ønsker og i samarbejde med arbejdsmarkedets parter at finde løsninger, der imødekommer medarbejdernes behov,” lyder det ifølge mediet i en skriftlig kommentar.

Det er ikke første gang, at spanske H&M-medarbejdere strejker. I 2021 demonstrerede en gruppe ansatte efter modeselskabets beslutning om at fyre omkring 1.100 medarbejdere.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også