Prada-arving er optimistisk om børsnotering i Milano

Lorenzo Bertelli, der er arving til Prada, ser en børsnotering i Milano ”som en måde at styrke forholdet mellem Østen og Vesten i en tid med øgede globale spændinger”, skriver Financial Times.
Foto fra Pradas modeshow under modeugen i Milano i februar. | Foto: Ik Aldama/AP/Ritzau Scanpix
Foto fra Pradas modeshow under modeugen i Milano i februar. | Foto: Ik Aldama/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Arvingen til modeimperiet Prada, Lorenzo Bertelli, peger på, at stigende geopolitiske spændinger gør en notering i Milano vigtig for at opretholde ”broer” mellem Europa og Kina mere end et årti efter, at Prada-koncernen blev introduceret på børsen i Hongkong.

Det skriver Financial Times.

Sidste år rapporterede Financial Times for første gang, at den italienske modekoncern undersøgte muligheden for også at blive børsnoteret i Milano for at tiltrække europæiske investorer, men processen er blevet forsinket af lovgivningsmæssige forhindringer.

Til Financial Times’ Business of Luxury-topmøde i Monaco udtrykte Prada-arvingen, at han er optimistisk omkring noteringen på trods af, at intet er besluttet endnu.

”Da vi blev noteret i Hongkong, så vi det som en måde at forbinde Europa og Asien, nu ser vi børsnoteringen i Milano som en måde at styrke forholdet mellem Østen og Vesten i en tid med øgede globale spændinger,” sagde Lorenzo Bertelli til mødet ifølge Financial Times.

Europæiske luksuskoncerner gavnes af et boomende salg i Kina som følge af genåbningen i landet, men står også over for europæiske ledere, såsom formanden for EU-kommissionen, Ursula von der Leyen, der mener, at selskaber bør arbejde mod at nedbringe risici i landet midt i stigende spændinger angående Taiwans fremtid.

Lorenzo Bertelli ser også usikkerheder forbundet med en stærk tilstedeværelse i Kina, særligt i forbindelse med en voksende ulighed i landet, han mener kan skade koncernen i fremtiden, skriver Financial Times.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også