Britiske Asos med Holch Povlsen i ejerkredsen dykker på børsen i London

En frygt for et behov for kapitalindsprøjtning er blandt forklaringerne på, at aktien i Asos mandag falder markant.
Resultaterne fra de første måneder af 2023 har skabt en række bekymringer hos analytikere og investorer. | Foto: Dado Ruvic/reuters/ritzau Scanpix
Resultaterne fra de første måneder af 2023 har skabt en række bekymringer hos analytikere og investorer. | Foto: Dado Ruvic/reuters/ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Den britiske modeplatform Asos falder mandag eftermiddag 16,7 pct. på børsen i London.

I ejerkredsen er blandt andet ejer og topchef i Bestseller, Anders Holch Povlsen, med over en fjerdedel af aktierne i selskabet.

En del af faldet i aktien kan ifølge Bloomberg News forklares med en nedjustering af kursmålet hos JPMorgan.

Kursmålet for aktien er nu 610 pence fra tidligere 1000 pence, mens anbefalingen er ”neutral”.

Nedjusteringen af kursmålet kommer i kølvandet på selskabets resultater for første halvår af 2023, der har skabt bekymringer for det britiske onlinemodetøjsforhandler forventninger på mellemlangt sigt og manglende synlighed.

Selskabets forventning til 2023 er negative pengestrømme på omkring 100 mio. pund. Ifølge analytikere fra Shore Capital er der stigende sandsynlighed for, at selskabet har brug for en kapitalindsprøjtning.

I årets første seks måneder havde Asos en omsætning på 1,84 mia. pund mod forventningen på 1,94 mia. pund blandt analytikere adspurgt af Bloomberg News.

Driftsunderskuddet endte på 272,5 mio. pund i første halvår mod et estimeret tab på 168,1 mio. pund, der sammenlignet med samme periode sidste år var et tab på 4,4 mio. pund.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også