Dansk børnebrand får nye medejere

Børnetøjsbrand, der har hjemme på Bornholm, skal med ny ejerkreds ekspandere til udlandet.
Norske Ingeborg Griegel rykkede i 2013 Okker-Gokker, der laver tøj til børn i alderen 0 til 6 år, til Bornholm. | Foto: Okker-gokker/pr
Norske Ingeborg Griegel rykkede i 2013 Okker-Gokker, der laver tøj til børn i alderen 0 til 6 år, til Bornholm. | Foto: Okker-gokker/pr

Det danske børnetøjsbrand Okker-Gokker har fået tre nye medejere ombord.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Okker-Gokker, der lancerede sin første kollektion i 1997, er i dag ejet af designer Ingeborg Griegel og den bornholmske rejekoncern og investor Ocean Prawns. Nu træder iværksætterparret Mette Sode Kærgaard og Henrik Sode Holm Kærgaard samt Kim Arne Larsen, der er tidligere indkøbschef for Magasins børnetøjsafdeling, også ind i ejerkredsen.

”Jeg glæder mig over, at vi er blevet flere hoveder til kasketterne, så vi sammen kan bringe Okker-Gokker ud på nye eventyr,” siger Ingeborg Griegel, der fremadrettet vil eje 20 pct. af selskabet.

”Vi ser et stort potentiale”

Okker-Gokker har i dag base på Bornholm, hvor brandet har butik i Svaneke. Børnetøjsvirksomheden har også en webshop, og målet er, at onlinehandlen skal boostes både herhjemme og i udlandet, hvor det især er det tyske marked, som Okker-Gokker vil satse på.

”Udvidelsen sker i en erkendelse af, at vi fortsat ser et stort potentiale i Okker-Gokker, men at vi også må sande, at setuppet i dag ikke kan løfte opgaven. Vi ser et stort potentiale i at få Okker-Gokkers kvalitetsdesign ud i flere fysiske butikker samt at få øget onlinesalget i takt med den hastigt voksende online verden,” siger Daniel Barslund, adm. direktør hos Ocean Prawns, og fortsætter:

”Vi har derfor i et stykke tid været på udkig efter en partner med indgående kendskab til børnetøjsbranchen samt websalg, og er enormt glade for, at vi har fundet sammen med de tre nye medejere.”

Ocean Prawns ejer fremadrettet 35 pct. af Okker-Gokker, mens Kærgaard-parret har samme ejerandel, og Kim Arne Larsen har 10 pct.

”Okker-Gokker er et af Danmarks ældste børnetøjsbrands, og var blandt de første til for alvor at slå på økologien. Og selvom børnetøjsmarkedet i dag er præget af større konkurrence og flere spillere, mener vi fortsat, at Okker-Gokker har sin berettigelse i markedet,” siger Henrik Sode Holm Kærgaard.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også