Matas-topchef bliver formand for Gyldendal

Forlagshuset har fået ny formand, efter Poul Erik Tøjner nu helt har forladt Gyldendal.
Gregers Wedell-Wedellsborg er som ventet blevet valgt som ny formand i Gyldendal. | Foto: Stine Bidstrup
Gregers Wedell-Wedellsborg er som ventet blevet valgt som ny formand i Gyldendal. | Foto: Stine Bidstrup

På årets generalforsamling i Gyldendal blev der torsdag valgt en ny formand for forlagets bestyrelse, mens også to nye medlemmer er trådt ind i bestyrelsen.

Det blev som ventet Gregers Wedell-Wedellsborg, der nu har sat sig for bordenden, efter formand gennem 12 år, Poul Erik Tøjner, i februar meddelte, han var på vej ud af bestyrelsen.

Gregers Wedell-Wedellsborg har hidtil været næstformand i bestyrelsen, og han er desuden adm. direktør i Matas.

Foruden Poul Erik Tøjner udtræder også Tine Bruce Thygesen af forlagets bestyrelse. Det har gjort to stole ledige, som nu er overtaget af Sidsel Marie Kristensen samt Lars Rasmussen. 

Sidsel Marie Kristensen er direktør i Lego Fonden, og Lars Rasmussen er formand i Coloplast og Lundbeck. 

“Vi er begejstrede over, at vi kan byde velkommen til to så stærke profiler i bestyrelsen. I sonderingen efter nye medlemmer har det været opløftende at opleve en stærk tro på Gyldendal som idé og som virksomhed - selv efter et hårdt 2022. Sidsel og Lars kommer ind med lys i øjnene, dyb interesse for litteratur og læring og relevante kompetencer til den fortsatte udvikling af Gyldendal,” udtaler Gyldendals nye formand i en skriftlig kommentar til MediaWatch. 

Louisiana-direktøren Poul Erik Tøjer meddelte, at han ville trække sig fra formandsposten i forlængelse af offentliggørelsen af Gyldendals årsrapport for 2022. Den viste et underskud på 60 mio. kr. efter en periode med frasalg af flere forretningsdele og en udskiftning af topchefen. Han afviste dog, at beslutningen var relateret til den negative forretningsmæssige udvikling. 

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie MediaWatch.)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også