Mai Manniche i kritik efter påstand om ikke at have designet egne smykker

Ifølge Berlingske har Mai Manniche ikke selv designet en række smykker, og det vækker kritik fra blandt andre Forbrugerrådet Tænk, skriver avisen. Mai Manniche afviser påstandene. (Opdateret)
Mai Manniche stiftede smykkevirksomheden Jewlscph i 2005. I de seneste 12 år har selskabet haft underskud, skriver Berlingske. | Foto: Olivia Loftlund
Mai Manniche stiftede smykkevirksomheden Jewlscph i 2005. I de seneste 12 år har selskabet haft underskud, skriver Berlingske. | Foto: Olivia Loftlund

Smykkedesigner Mai Manniche har ifølge Berlingske ikke selv designet en lang række smykker til sit firma Jewlscph, som hun ellers påstår, skriver avisen. 

Berlingske har gennemgået Jewlscphs smykker og sammenholdt dem med smykker fra den indiske producent DWS Jewellery, og her viste det sig, at 20 af smykkerne var identiske. Forbrugerrådet Tænk samt forskere og professorer mener, at Mai Manniche kan være på kant med loven, hvis hun rent faktisk ikke har designet smykkerne selv, som hun påstår.

”Det er ret alvorligt, for det er jo simpelthen ren og skær vildledning. Forbrugerne får en idé om, at de køber en specialdesignet vare,” siger Marie Frank-Nielsen, jurist ved Forbrugerrådet Tænk, til Berlingske. 

Ifølge Mai Manniche er der ikke tale om vildledning eller at hun ikke selv skulle stå bag designet.

”Når du anvender ekspertudsagn i form af Marie Frank-Nielsen fra forbrugerrådet, Advokat John Løje og tillige forsker Lars Pynt Andersen, så udestår selvsagt det store forbehold, at ingen af disse eksperter har haft en ordentlig gennemgang af vores smykker og kildekritikken af dem er her berettiget,” skriver Mai Manniche i et skriftligt svar til avisen. 

Opdateret 3. 7. 2023: Pressenævnet har udtalt kritik af Berlingskes artikel.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også