Modevirksomheder rykker produktionen tættere på Danmark

Pandemi og transportkaos har øget interessen hos danske modevirksomheder for at rykke mere produktion tættere på Danmark, skriver Finans. 
Skall Studio-show ved Copenhagen Fashion Week i august. | Foto: Tonya Matyu
Skall Studio-show ved Copenhagen Fashion Week i august. | Foto: Tonya Matyu

En kombination af coronapandemien, flaskehalse i de globale forsyningskæder og større fokus på bæredygtighed har øget interessen hos flere danske modevirksomheder for at rykke dele af produktionen tættere på Danmark. Det skriver Finans. 

Tendensen, der har gjort især Tyrkiet til et attraktivt produktionsland, bekræfter international chef i Dansk Mode & Textil Michael Hillmose. 

”Der er blandt virksomhederne et stort ønske om at flytte produktionen tættere på Danmark. De ønsker bedre kontrol med deres producenter, kortere forsyningskæde og ikke mindst bæredygtig produktion,” siger han til Finans. 

Skall Studio er blandt de danske, fortrinsvis high end-brands, der søger leverandører tættere på hjemlandet, og har siden 2014 fået produceret strik af dansk uld herhjemme. 

I landets næststørste modekoncern DK Company medgiver adm. direktør Jens Poulsen, at coronatiden ”satte overvejelser i gang” – men at tendensen ”nok mest” er for ”nicheproducenter” og ikke for koncerner af DK Companys størrelse. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også