H&M dropper Justin Bieber-kollektion efter kritik fra sangeren

Den svenske tøjkæde H&M har fjernet en Justin Bieber-kollektion, men afviser at have gjort noget galt.
Foto: Evan Agostini/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Evan Agostini/AP/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

H&M har fjernet en kollektion inspireret af Justin Bieber, efter at den canadiske sanger selv har kaldt kollektionen for noget ”skrammel”.

Det skriver det britiske medie BBC.

Popstjernen siger, at han ikke har givet grønt lys til, at H&M bruger billeder af ham på eksempelvis T-shirts, sweatshirts og tilbehør til smartphones.

”De produkter, som H&M har lavet med mig, er skrammel, og jeg har ikke godkendt det,” skrev 28-årige Bieber tirsdag i en story på Instagram.

”Lad være med at købe det,” tilføjede han.

Den svenske tøjkæde H&M fastholder – trods beslutningen om at trække kollektionen tilbage – at den ikke har gjort noget galt.

”Ligesom med alle andre produkter og partnerskaber, har H&M fulgt alle procedurer om at få det godkendt,” siger en talsmand for kæden ifølge BBC.

”Men i respekt for samarbejdet og Justin Bieber har vi fjernet tøjet fra vores butikker og vores onlinebutik,” lyder det videre.

Der har også tidligere været eksempler på popstjerner, der har været i strid med tøjkæder på grund af lignende uenigheder.

I 2015 vandt sangeren Rihanna en retssag mod Topshop, skriver BBC. Topshops moderselskab blev idømt til at betale 3,3 millioner pund for at have solgt en ærmeløs T-shirt med et billede af Rihanna på.

Sangeren Ariana Grande har haft en sag kørende med kæden Forever 21. Ifølge hende havde kæden brugt 30 ”uautoriserede” billeder og videoer, der kunne indikere, at hun promoverede mærket.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også