Ejere sælger Ringsted Outlet for trecifret millionbeløb

Agat Ejendomme har solgt sin del af Ringsted Outlet til tysk køber for et trecifret millionbeløb. Salget forventes gennemført i slutningen af januar. (Opdateret)
Foto: Pedersen Mikkel Berg/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix
Foto: Pedersen Mikkel Berg/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE OG EMIL BIRKELAND KLINTORP

Agat Ejendomme har sammen med Capman Real Estate solgt Ringsted Outlet til tyske Patrizia for 390 mio. kr., oplyser selskabet tirsdag aften.

Salget forventes gennemført den 31. januar næste år.

Agat Ejendommes ejerandel er på 50 pct., fremgår det af meddelelsen, og frasalget bidrager ”væsentligt” til nedbringelsen af gælden.

For hele 2022/23 fastholder Agat Ejendomme dog sine forventninger om et resultat før værdireguleringer og skat på 0-10 mio. kr.

Det 13.400 kvm store Ringsted Outlet åbnede i 2008 og rummer knap 50 butikker og to restauranter. 2021 var det udendørs centers bedste år, hvad omsætning og besøgstal angår.

”Vi har gennemført en ambitiøs forretningsplan over de seneste 14 år og har kontinuerligt investeret i at kunne tilbyde de bedste shoppingmuligheder for vores kunder,” udtaler Agat-topchef Robert Andersen i en efterfølgende pressemeddelelse.

Ifølge Torsten Bjerregaard, ledende Capman-partner, betyder tidens forbrugsmønstre, ”at outlets er mere populære end nogensinde.”

CBRE, Kromann Reumert og EY er rådgivere på handlen, og fra førstnævnte lyder det, at Ringsted Outlet er i besiddelse af en velbalanceret lejersammensætning såvel som vækstpotentiale.

”Investorer finder de risikojusterede afkast attraktive sammenlignet med andre ejendomssegmenter og leder aktivt efter muligheder inden for denne sektor,” siger Christian Bro Jansen, der er chef for capital markets hos CBRE i Danmark.

(Artikel opdateret 21. december kl. 8 med kommentar fra sælger og rådgiver, underrubrik ændret.)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også