H&M rammer plet på forventningerne for fjerde kvartal

På trods af coronanedlukninger af butikker i Kina og lukninger af butikker i Rusland og Belarus lander salgstallene for H&M på linje med forventningerne.
Foto: Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen
AF MARKETWIRE

Den svenske tøjgigant H&M har i fjerde kvartal opnået resultater, som ligger på linje med analytikernes forventningerne. I periodens løb lukkede 20-25 butikker i Kina midlertidigt grundet covid, og den sidste butik i Rusland og Hviderusland lukkede den 30. november.

Det fremgår af en handelsopdatering for fjerde kvartal af regnskabsåret, der løber fra 1. december 2021 til 30. november 2022.

Omsætningen landede på 62,45 mia. svenske kroner mod Bloomberg News analytikerestimat på 62,11 mia. svenske kroner. Sammenlignet med samme periode sidste år er omsætningen i lokale valutaer den samme.

Ifølge Bloomberg News har topchefen Helena Helmersson udstedt et mål for 2030 om en fordobling i omsætning.

På trods af stilstand på vækstfronten på kvartalsbasis, så er H&M’s nettoomsætning vokset 12 pct. i perioden 1. december 2021-30. november 2022. I lokal valutaer er væksten 6 pct.

Aktien faldt onsdag 1 pct. til 119,42 kr.

H&M aflægger sit fulde årsregnskab 27. januar.

H&M indgår stor aftale om at købe strøm fra ny solpark

H&M fyrer 1.500 ansatte på verdensplan og skal spare milliarder

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også