Black friday-salg i USA tyder bedre end frygtet for Pandora

Julehandlen kan blive bedre end frygtet for smykkekoncernen Pandora, vurderer Handelsbanken på baggrund af indikationer fra black friday-salget i USA.
Pandora ventes i fjerde kvartal foruden prisstigninger også at være hjulpet af lanceringen af ”Diamonds by Pandora”, vurderer Handelsbanken. | Foto: Pr/pandora
Pandora ventes i fjerde kvartal foruden prisstigninger også at være hjulpet af lanceringen af ”Diamonds by Pandora”, vurderer Handelsbanken. | Foto: Pr/pandora
MARKETWIRE

Pandora har fået positive indikationer fra black friday-salget i USA, der tyder på, at julesalget er kommet bedre i gang end frygtet.

Det vurderer Handelsbanken, der dog pointerer, at omsætningen på den store udsalgsdag kan være pustet op af et generelt stigende prisniveau.

Black friday-salget i USA viste en stigning i onlinesalget på 2,3 pct. til 9,12 mia. dollar og en vækst på 2,9 pct. i de fysiske butikker.

”Overordnet set vidner tallene fra black friday om, at salget ikke er kollapset, men at det derimod holder sig oppe på et nogenlunde fornuftigt niveau,” skriver Handelsbanken.

De positive indikationer for Pandora skal ifølge finanshuset ses, i lyset af at Pandora i oktober havde en salgsvækst på omkring 3 pct., hvor smykkekoncernens prognoseinterval lyder på minus 3 til plus 2 pct. i årets sidste kvartal.

”Meget afhænger dog af black friday og julehandlen, der udgør 80 pct. af omsætningen i kvartalet, men noget tyder altså på, at julesalget er kommet bedre fra start, end vi umiddelbart havde frygtet,” skriver Handelsbanken.

Pandora ventes i fjerde kvartal foruden prisstigninger også at være hjulpet af lanceringen af ”Diamonds by Pandora”, vurderer finanshuset, der er tilbageholdende med at anbefale aktien på kort sigt, da der ses risko for negativ vækst i 2023 som følge af recession.

Modvind på det kinesiske marked er endnu en grund til at være tilbageholdende på kort sigt, mens der ses positivt på aktien på den længere bane, da markedet vurderes at være for pessimistisk i forhold til fremtidsudsigterne.

Pandora-aktien lukkede mandag med en stigning på 1,8 pct. til 503,20 kr.

Alexander Lacik om en ny tid i Pandora: Min force er at stå med fødderne på jorden og gøre det enkelt

Fransk finanshus sælger Pandora-aktier

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også