Svensk babybutik med omsætning på 800 mio. går i rekonstruktion

Der har i flere måneder hængt mørke skyer over svenske Babyshop med historier om både direktørfyring og dårlig økonomi.
Foto: Udklip af hjemmeside
Foto: Udklip af hjemmeside

Den svenske webshop Babyshop, der sælger babytøj og -tilbehør, har fået en ansøgning godkendt om at gå i rekonstruktion, fordi pengekassen er sluppet op, skriver det svenske medie Breakit.

Babyshop blev stiftet for omkring 16 år siden af ægteparret Linn og Marcus Tagesson, og grunden til, at webshoppen nu vakler på grænsen til konkurs, er, at investorer i stigende grad er påpasselige med at investere deres penge.

I et forsøg på at redde selskabet forsøgte ejerne at rejse 100 mio. svenske kr. i en investeringsrunde til en værdisætning, der lå 90 procent under den seneste investeringsrunde, men rabatten hjalp ikke på interessen fra investorer.

”Det er ingen hemmelighed, at det ændrede klima i forhold til tilgængelig kapital har ramt mange e-handlere hårdt, og deriblandt også os,” siger Karin Mineur i en pressemeddelelse.

Den svenske webshop omsatte i 2021 for 1,2 mia. svenske kr., svarende til godt 800 mio. kr., men samtidig lød underskuddet på 221 mio. svenske kr., svarende til 150 mio. kr. Selskabet har omkring 250 ansatte og butikker i Sverige, Norge og Frankrig.

Odd Molly søger om rekonstruktion i Sverige

Dansk møbelbrand opkøbt af svensk koncern

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også