H&M gør klar til at forlade Rusland helt

Den samlede omkostning ved exit-planen forventes at løbe op i 2 mia. svenske kroner.
Foto: FREDRIK SANDBERG/AFP / TT NEWS AGENCY
Foto: FREDRIK SANDBERG/AFP / TT NEWS AGENCY
AF MARKETWIRE

Tøjforhandleren H&M kan ikke længere holde skansen og forblive i Rusland ovenpå driftsmæssige udfordringer og en uforudsigelig fremtid, hvorfor selskabet mandag morgen har annonceret, at der er igangsat en proces for at trække sin forretning ud af landet.

Det skriver H&M i en pressemeddelelse.

”Efter lange overvejelser er vi nået frem til, at det ikke længere er muligt i den givne situation at forblive i Rusland,” udtaler Helena Helmarsson, der er administrerende direktør i H&M Group.

Som led i exit-planen vil selskabet genåbne de fysiske butikker i Rusland, som har været lukket siden 2. marts 2022, for at sælge den resterende lagerbeholdning i landet. Den samlede omkostning ved denne exit-plan forventes at løbe op i 2 mia. svenske kroner, hvoraf halvdelen påvirker cashflowet. Den samlede omkostning vil blive inkluderet som et engangsbeløb i resultatet for tredje kvartal i 2022.

Dertil vil en tilbageførsel af 353 mio. svenske kroner i urealiserede valutagevinster i forbindelse med tilgodehavender i russiske rubler blive indregnet i denne éngangsomkostning.

H&M Group har drevet forretning i Rusland siden 2009.

Aktien falder 0,2 pct. på børsen i Stockholm.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også