Modeindustrien venter opbremsning i salget

Krig i Ukraine og en stigende inflation vil ramme salget i modeselskaberne, forventer brancheorganisation.
Foto: Stine Bidstrup/ERH
Foto: Stine Bidstrup/ERH

Den danske modebranche, der sidste år solgte for omkring 50 mia. kr., forventer, at usikkerhederne på markedet vil påvirke omsætningen i år, skriver Børsen.

“Inflation med kraftige prisstigninger på rigtig mange ting, rekordlav forbrugertillid og stigende renter samtidig med krig i Ukraine, gør da, at mange forbrugere bliver usikre. Og nogle vil stoppe op. Det kan ikke undgå at indflydelse på salget. Vi vil komme til at se en opbremsning,” siger Thomas Klausen, direktør i brancheorganisationen Dansk Mode & Textil, til avisen.

Han understreger, at branchen endnu ikke har set en større nedgang, og at han heller ikke tror, at opbremsningen bliver ”meget voldsom.”

Hos PWT Group, der står bag Tøjeksperten og Wagner, og herretøjsvirksomheden Les Deux regner man med, at reaktionerne på usikkerhederne især vil ramme modebranchen næste år.

Dansk modekæmpe trækker trecifret millionudbytte ud efter trimning og rekordår

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også