DetailWatch

Eks-chef i Hummel tjener stort på designselskab

Også den tidligere Hummel-chef Søren Schriver har tjent godt på salget af koncernen Designers Company, skriver Børsen.

Søren Schriver har indtil nu været bestyrelsesformand i Designers Company. | Foto: Tobias Nicolai, Jyllands-Posten

Onsdag solgte kapitalfonden Polaris sin majoritetsandel i koncernen Designers Company til den internationale virksomhed Design Holding, der bl.a. ejer Louis Poulsen-brandet.

I den forbindelse tjener både den tidligere Hummel-direktør Søren Schriver og arvingen af møbelvirksomheden Menu, Bjarne Hansen, også et stort beløb, idet de begge ejer aktier i selskabet. Det skriver Børsen.

Ifølge avisens kilder er Designers Company blevet solgt et beløb på mellem 1 og 1,5 mia. kr. For Bjarne Hansen og Søren Schriver, der ejer henholdsvis mellem 15 og 20 pct. og 5 pct. af aktierne i selskabet, lyder fortjenesten altså på godt 150 mio. kr. og 50 mio. kr., vurderer Børsen.

Polaris’ ejerskab af Designers Company begyndte med købet af møbelvirksomheden Menu. Og med købet af flere designvirksomheder som By Lassen og Brdr. Petersen blev koncernen Designers Company etableret.

Hverken Polaris eller køberen Design Holding har ønsket at oplyse salgsprisen for Designers Company.

Designkoncern kommer på nye hænder

Mere fra DetailWatch

Ikea-topchef i Danmark stopper

Johan Laurell, der har været adm. direktør i Ikea Danmark i de seneste knap fem år, stopper for at blive ny adm. direktør for Ikea i Frankrig. En ny kandidat er fundet, oplyser kommunikationschef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs