Magasin rykker for første gang til udlandet

Magasin du Nord udvider for første gang til udlandet, når varehuskæden åbner i Tyskland i slutningen af marts, skriver Børsen.
31. marts åbner den første Magasin du Nord-butik i Tyskland, skriver Børsen. | Foto: Miriam Dalsgaard/Ritzau Scanpix
31. marts åbner den første Magasin du Nord-butik i Tyskland, skriver Børsen. | Foto: Miriam Dalsgaard/Ritzau Scanpix

Den danskstiftede kæde af stormagasiner Magasin du Nord rykker for første gang til udlandet, når kæden åbner en ny afdeling i den tyske by Kassel i delstaten Hessen i midten af Tyskland 31. marts, skriver Børsen.

Magasin, der blev stiftet i 1868 i Aarhus, er i dag ejet af den tyske modekæde Peek & Cloppenburg, og grunden til, at Magasin du Nord nu skal lægge navn til facaden på det nye modevarehus, skyldes ifølge det tyske erhvervsmedie Textilwirtschaft et juridisk spørgsmål.

Peek & Cloppenburg, der overtog Magasin du Nord fra den kriseramte britiske stormagasinkæde Debenhams i maj 2021, består af to selvstændige selskaber – Peek & Cloppenburg KG i Düsseldorf og P & C i Hamborg – med forskellige ejere, der har delt det tyske marked mellem sig.

Ifølge det tyske branchemedie ligger Kassel på P & C Hamborgs territorium, hvilket betyder, at varehuset ikke må hedde Peek & Cloppenburg, og det bringer altså det danskstiftede varehus’ navn på banen.

Magasin du Nord oplevede i regnskabsåret 2019/2020 det første underskud i 10 år som følge af coronapandemien, der betød omfattende nedlukninger i detailhandlen. Her faldt omsætningen med knap 290 mio. kr. og landede på 2,6 mia. kr., mens driftsresultatet (EBITDA) landede på 35 mio. kr. mod 173 mio. kr. året før.

Omsætningen blev dog holdt oppe af et stigende onlinesalg, der i 2020 udgjorde 22 pct. af den samlede omsætning.

Magasin du Nord har i dag butikker syv forskellige steder i Danmark – Aalborg, Aarhus, Odense, Lyngby, Rødovre samt Kgs. Nytorv og Fields i København.

Magasin-direktør: Magasin har digital kontakt med 730.000 danske kunder

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også