Apples samarbejde med OpenAI lægger pres på Google

Samarbejdet giver Apple mulighed for at bringe kunstig intelligens ud til masserne og sælge flere telefoner.
Tim Cook står i spidsen for Apple-koncernen. | Foto: Carlos Barria
Tim Cook står i spidsen for Apple-koncernen. | Foto: Carlos Barria
AF MARKETWIRE

Teknologikæmpen Apples aftale med OpenAI om at bidrage med kunstig intelligens-værktøjer til selskabets produkter lægger pres på Google, som længe har betalt store beløb til Apple for at være standardværktøjet til internetsøgninger. Aftalen stiller også spørgsmålstegn ved aftalen med OpenAI’s hovedaktionær, Microsoft, der ejer 49 pct. af selskabet.

Det skriver The Wall Street Journal.

Aftalen styrker OpenAI’s position i spidsen for det generative AI-boom og markerer en sejr for selskabets topchef, Sam Altman. Ved at bruge OpenAI får Apple mulighed for at bringe kunstig intelligens ud til masserne, mens det kan hjælpe Apple med at sælge flere telefoner og genoprette stemmeassistenten Siris omdømme, når virksomheden udvikler sine egne AI-modeller.

Samarbejdet kan gavne Microsoft ved at drive en kile ind mellem Apple og Google. Siden 2003 har Google betalt op mod 20 mia. dollar om året for at være være standardsøgemaskine på Apples produkter. Siris evne til at omdirigere brugere til ChatGPT for nogle forespørgsler sætter Googles trafik i fare.

Apple-aktien steg tirsdag med 7 pct. svarende til en stigning i markedsværdistigning på 215 mia. dollar, som er den største stigning på en dag nogensinde, til en rekordhøj slutværdi på 3,176 billioner dollar.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også