Apple oplever største fald i Iphone-salg siden corona

Apple sendte 50,1 mio. Iphones afsted i årets første tre måneder, mens analytikerne havde forventet 51,7 mio. enheder.
Apple har tabt andele i på det kinesiske marked, der generelt er voksende. | Foto: Aly Song
Apple har tabt andele i på det kinesiske marked, der generelt er voksende. | Foto: Aly Song
AF MARKETWIRE

Det står sløjt til med Apples salg af Iphones i Kina, og det er med til at trække det samlede salg ned med 10 pct. i første kvartal.

Det er det største kvartalsmæssige fald siden coronapandemien, og værre end analytikerne havde ventet.

Det skriver Bloomberg News på baggrund af tal fra IDC, der holder øje med markedet.

Apple sendte 50,1 mio. Iphones afsted i årets første tre måneder, mens analytikerne havde sat næsen op efter 51,7 mio. enheder.

Det er navnlig det kinesiske marked, der volder problemer for Apple. Den amerikanske gigant har haft svært ved at fastholde fodfæstet siden lanceringen af den seneste Iphone-model i efteråret 2023.

Har tabt markedsandele

Omvendt er rivalerne Huawei og Xiaomi kommet stærkt tilbage, mens de kinesiske myndigheders forbud mod arbejdstelefoner fra udenlandske leverandører også har været en kæp i hjulet for Apple.

IDC, der står for opgørelsen, hæfter sig ved, at Apple har tabt andele i et marked, der generelt er voksende.

”Markedet for smartphones kommer tilbage fra de sidste to års turbulens både stærkere og ændret. Mens Apple har været super resistent og oplevet stor vækst i salget og markedsandelen de seneste år, så vil det være svært for selskabet at fastholde væksttempoet og den markedsandel, det fik i 2023,” siger Nabila Popal, forskningsdirektør hos IDC, til Bloomberg News.

Konkurrenten Samsung har overhalet Apple og har nu en markedsandel på 20,8 pct. mod Apples 17,3 pct. Xiaomi følger med 14,1 pct. på tredjepladsen.

”I takt med at markedet kommer yderligere tilbage i 2024, venter IDA, at Android vil vokse meget hurtigere end Apple,” lyder det videre fra Nabila Popal.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter