Medie: Apple forbereder indtog på nyt marked

Apples Airpods Pro anses for at blive en del af det massemarkedsførte ”over-the-counter”(OTC)-høreapparatmarked.
Foto: Dado Ruvic
Foto: Dado Ruvic

Apple, der er en af verdens førende producenter og leverandører af elektronikprodukter som telefoner og computere, forbereder sig på at gøre sit indtog på et nyt område.

Virksomheden planlægger nemlig at introducere en høreapparat-funktion i forbindelse med udgivelsen af iOS 18 i september.

Det skriver Bloombergs teknologiskribent Mark Gurman ifølge Hearingtracker. Ifølge Gurman vil Apples Airpods Pro ikke fremvise nogen hardwareændringer i år, men det store nyhedselement bliver introduktionen af den omfattende nye høreapparat-funktion, der ifølge ham sandsynligvis lanceres sammen med iOS 18.

Denne fornyelse kan ifølge Gurman repræsentere næste generation af høreapparater: Mindre dyre, massemarkedsførte høre-enheder, der er bygget til ”over-the-counter”(OTC)-høreapparatmarkedet. Apple står endnu ikke på den fulde liste over OTC-høreapparater, der er godkendt af FDA til behandling af mild til moderat høretab hos voksne. Men flere produkter tilføjes løbende til listen for at imødekomme de uopfyldte behov hos millioner af mennesker, der har høretab eller problemer med at høre i støj.

”Det store billede her er, at Apple med alle hensigter og formål er i OTC-høreapparatmarkedet”, forklarer Mark Gurman. Dette skyldes, at Apple Airpods Pro reelt set allerede fungerer som et OTC-høreapparat, forklarer han videre.

Hearingtracker henviser også til nyere forskning fra National Acoustic Laboratories (NAL) i Australien. Forskningen viser, at funktioner som Conversation Boost og Ambient Noise Reduction på Airpods Pro kan forbedre hørehjælpemidler i baggrundsstøj med op til ca. 7 decibel (dB) – en betydelig margin i form af signalstyrke i støjfordel. 

Endelig bemærker Hearingtracker, at høreapparatmarkedet er stort, i vækst og er domineret af generationen af babyboomers. Men mennesker i alle aldersgrupper kan drage fordel af høreapparater. Der skønnes at være 38 mio. mennesker med høretab i USA og yderligere 26 mio. mennesker med normal hørelse, men som stadig har problemer med at høre i visse situationer som støjfulde arbejdspladser, lufthavne og restauranter.

(Artiklen er produceret i samarbejde med vores søstermedie MedWatch)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også