Apple sænker priserne yderligere på iPhone 15 i Kina

Svækket efterspørgsel får det amerikanske selskab til at sænke priserne. iPhone-salget faldt i fjerde kvartal med 13 pct. i Kina.
Apple har udvidet sin rabat til 180 dollar på den dyreste Iphone 15-model, der tidligere var nedsat med omtrent 120 dollar, på sider som Tmall og JD.com. | Foto: Strf/AP/Ritzau Scanpix
Apple har udvidet sin rabat til 180 dollar på den dyreste Iphone 15-model, der tidligere var nedsat med omtrent 120 dollar, på sider som Tmall og JD.com. | Foto: Strf/AP/Ritzau Scanpix

Den amerikanske teknologigigant Apple har sænket priserne yderligere på den nyeste generation af iPhone i Kina som følge af en svækket efterspørgsel.

Det skriver Bloomberg News.

Apple har udvidet sin rabat til 180 dollar på den dyreste iPhone 15-model, der tidligere var nedsat med omtrent 120 dollar, på sider som Tmall og JD.com.

iPhone 15 har ikke formået at vinde indpas hos de kinesiske forbrugere som tidligere. Det skyldes ifølge Bloomberg News både økonomisk modvind og hård konkurrence fra kinesiske Huawei.

”Apple følger med ”deflations”-trenden i Kina med det formål at øge efterspørgslen på iPhones”, siger Will Wong fra analysehuset IDC og uddyber:

”Baseret på IDC’s foreløbige tal for januar kommer presset hovedsageligt fra andre Android-sælgere, da Apple faldt omtrent 10 pct. på årsbasis, mens Huawei voksede trecifret i samme periode.”

Afhængig af tilbudskampagner

Android er et styresystem til smartphones, som blandt andet Huawei og Samsung anvender. Apples eget styresystem hedder iOS.

Apples salg af iPhones faldt i fjerde kvartal med 13 pct. i Kina til 20,8 mia. dollar, hvilket var væsentligt under markedets forventninger.

”Apple tilbyder en kortfristet tilbudspris gennem tredjepartskanaler som en tidlig kampagne for kvindernes internationale kampdag,” vurderer Ivan Lam fra Counterpoint Research.

”Vi har observeret, at iPhone-salget i det kinesiske marked i stigende grad er afhængigt af tilbudskampagner,” fortsætter han.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også