Apple bøjer sig for EU's nye regler

Apple går med til at åbne sine platforme og telefoner til bl.a. at kunne downloade apps uden om techkoncernens App Store i EU-lande.
EU-Kommissionen har ad flere omgange påbudt, anlagt sager mod Apple og idømt techkoncernen bøder. | Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
EU-Kommissionen har ad flere omgange påbudt, anlagt sager mod Apple og idømt techkoncernen bøder. | Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Apple er på vej med en historisk stor forandring i styresystemet iOS, browseren Safari og App Store i EU.

Det skriver Bloomberg News.

Dermed ser det ud til, at koncernen bider i det sure æble og bøjer EU, da kommissionen har krævet mere åbne platforme hos Apple.

En af forandringerne er, at brugere af iPhones for første gang vil kunne downloade programmer uden om App Store. Samtidig vil der blive åbnet op for, at brugerne kan betale for app-ydelser via andre systemer end App Store, ligesom det vil blive lettere at vælge en anden standardbrowser på telefonen end Apples egen Safari.

Tiltagene skal imødekomme de nye EU-regler i Digital Market Act-lovpakken, som skal sikre, at de største digitale virksomheder ikke træder forbrugernes rettigheder og privatliv under fode.

Apple bøjer sig dog ikke helt, for selskabet har rejst sag ved EU-domstolen for at få tilsidesat flere elementer i direktivet.

Mens EU har presset på for mere åbne platforme, som kan fremme konkurrencen, argumenterer Apple for, at flere af tiltagene øger risikoen for forbrugerne, fordi kontrollen med software, som downloades mindskes.

”Apple skal skabe teknologi, der tillader en app at installere andre apps, og i det ligger der risici. Det kan være en stor trusselsvektor for privatlivet, sikkerheden og integriteten på vores enheder. Så Apple vil også indføre teknologi og politikker for at forsøge at minimere den risiko,” siger Phil Schiller, chef for App Store hos Apple, i en meddelelse ifølge Bloomberg News.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også