Danske Bank: B&O er fortsat en stærk investering på trods af fald i omsætning

”Overordnet set ser vi ingen store ændringer i forhold til vores investeringscase, der tager udgangspunkt i en transformation mod en position i luksusmarkedet,” vurderer analytiker.
B&O’s omsætning faldt 16 pct. i andet kvartal, men en stærk og forbedret bruttomargin sikrede en positiv indtjening og frie pengestrømme. | Foto: Laszlo Balogh/Reuters/Ritzau Scanpix
B&O’s omsætning faldt 16 pct. i andet kvartal, men en stærk og forbedret bruttomargin sikrede en positiv indtjening og frie pengestrømme. | Foto: Laszlo Balogh/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Bang & Olufsen, B&O, havde i andet kvartal en svagere omsætning, men det rykker ikke på Danske Banks syn på elektronikselskabet som en stærk investeringscase.

Det vurderer Poul Ernst Jessen, der er analytiker i Danske Bank, i en analyse, hvor banken samtidig fastholder sin købsanbefaling af aktien og kursmålet på 15 kr.

”Overordnet set ser vi ingen store ændringer i forhold til vores investeringscase, der tager udgangspunkt i en transformation mod en position i luksusmarkedet,” skriver Poul Ernst Jessen.

B&O’s omsætning faldt 16 pct. i andet kvartal, men en stærk og forbedret bruttomargin sikrede en positiv indtjening og frie pengestrømme.

Derudover steg B&O’s sell-out 2 pct. drevet af et løftet salg i Kina. Dermed har B&O solgt flere enheder i sine butikker.

Baggrunden for omsætningsfaldet er, at B&O har lukket flere multibrand-forretninger på tværs af sine regioner. Det er særligt gået ud over omsætningen i Americas-regionen, hvor omsætningen faldt 31,1 pct.

”Manglerne i vores model skyldes Americas-regionen, hvor multibrand-kanalerne er mere eller mindre elimineret, og brandpartneres omsætning er i modvind på grund af strejker hos Ford og et lavere salg af bærbare hos HP,” skriver Poul Ernst Jessen.

”Det er derfor heller ingen overraskelse, at B&O har meddelt, at HP-kontrakten ikke bliver forlænget fra juni 2024, hvorfor vi udfaser HP fra vores model til næste regnskabsår,” fortsætter han.

B&O’s bruttomargin endte på 53,1 pct., og derfor blev selskabets fald i omsætningen også kompenseret.

”Det har resulteret i et højere driftsresultat, EBIT, sammenlignet med sidste år. De frie pengestrømme blev også positive igen, og dermed blev likviditeten en smule forbedret,” skriver analytikeren

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også