Genbrugsplatform får sin største investering: Satser hårdt på Danmark

Refurbed, der sælger genanvendt elektronik online, ser store vækstmuligheder for selskabets cirkulære koncept på det danske marked trods tæt konkurrence.
Kilian Kaminski er medstifter af online platformen Refurbed, der blev etableret i 2017.
Kilian Kaminski er medstifter af online platformen Refurbed, der blev etableret i 2017.

Den østrigske platform Refurbed, der sælger genanvendt elektronik, har fået sin hidtil største investering og ser et stort potentiale for deres forretningsmodel i Danmark.

Refurbed er allerede til stede på det danske marked, men investeringen, der lyder på 403 mio. kr., giver anledning til at øge tilstedeværelsen, fortæller Kilian Kaminski, der er medstifter af Refurbed.

”Når vi spørger vores kunder om deres årsag til at købe hos os, så gælder det for danskerne især, at de tænker det cirkulære ind i deres overvejelser. Derfor er det også et marked, vi ser store vækstmuligheder i og derfor også vil investere yderligere i,” siger Kilian Kaminski.

Refurbed er i dag aktiv i store dele af Europa og særligt i Skandinavien, hvor forbrugerne ifølge Kilian Kaminski har et større fokus på at genanvende elektronik.

Det kan man blandt andet se på det antal af konkurrenter, som Refurbed har i Danmark i form af Greenminds og store forhandlere som Elgiganten og Power, der også er gået ind på gensalgsmarkedet.

Kilian Kaminski mener dog, at Refubed har en stor fordel over deres konkurrenter i deres forretningsmodel.

”Vi har over 250 partnere rundt omkring i Europa, der alle er specialister inden for deres felt. Når en kunde køber en Iphone, en bærbar computer eller en støvsuger, så er den istandsat af nogen, der kender produkterne rigtig godt. De er eksperter i lige præcis det produkt,” siger Kilian Kaminski.

Derfor tror Kilian Kamanski også på, at der er plads til en ny storspiller på det danske marked, og at der er et stort potentiale.

Vil være et kendt navn

De 403 mio. kr., som Refurbed har fået i en c-runde, kommer fra investeringsselskaberne Evli, C4, All Iron og Speedinvest.

Med den investering vil Refurbed ”fordoble tilstedeværelsen i nøglemarkederne”, lyder det fra selskabet. I dansk kontekst betyder det en udvidelse af produktsortimentet og ikke mindst et større forbrug på at skabe opmærksomhed om sig selv.

”Fokus vil være på marketing og branding, men vi kommer også til at udvide vores produktsortiment. De fleste af vores kunder kender os på salg af smartphones, men vi har også computere, spillekonsoller og andet elektronik på hylderne. Det skal vi ud at oplyse om,” siger Killian Kaminski.

Sortimentet er allerede udvidet til at omfatte husholdningsprodukter som robotstøvsugere, ovne og røremaskiner, også på det danske marked, og Kilian Kaminski nævner sport som et potentielt område, der endnu ikke er noget af i Danmark.

”Kunderne lærer os at kende, når de køber deres første produkt, som måske er en smartphone eller en bærbar computer, men derfra skal vi kunne tilbyde dem flere ting, så de kun har ét sted at gå hen, hvis de vil købe genanvendt elektronik,” siger Kilian Kaminski.

Investering i marketing

Det kræver store investeringer i især marketing at komme dertil, og Kilian Kaminski er klar over, at konkurrencen er stor på det danske marked.

”Forbrugerne kommer til at se meget mere til os på forskellige marketingkanaler. Det er vigtigt for os, at vi får gjort forbrugerne opmærksomme på, at vi eksisterer og har de tilbud, vi mener en miljøbevidst forbruger kigger efter,” siger Kilian Kaminski.

Marketing er også mere eller mindre det eneste sted, der sådan rigtigt kan investeres i, for Refurbed har intet kontor og ingen butikker i Danmark.

Refurbed har en såkaldt sales lead i Danmark og i de resterende lande. Resten af medarbejderne i virksomheden er ansat remote og kan i princippet sidde hvor som helst.

”Vi har vores hovedkontor i Wien, hvor halvdelen af os har kontor. Resten arbejder hjemmefra i 14 forskellige lande og er eksperter i kulturen og marketing i deres eget område. Det er en klar fordel ved vores markedsplads,” siger Kilian Kaminski.

En anden fordel er, at der handles inden for EU’s grænser. Det betyder, at man i Danmark ikke er begrænset af, hvad en butik har på hylderne, men i stedet kan købe et produkt, der står hos en af Refubeds partnere i Italien eller i Sverige.

Det betyder et større sortiment og en større salgskanal for Refurbed.

Refurbed blev stiftet for syv år siden og har været i Danmark siden august 2022. Selskabet har endnu ikke aflagt sit første regnskab, men Kilian Kaminske oplyser, at Danmark er et af de markeder, der er allermest gang i.

(Denne artikel er leveret i samarbejde med DetailWatch’ søstermedie ITWatch)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også