DetailWatch

Electrolux dobbelt ramt og vil nu gennemføre spareprogram

Den svenske producent af husholdningsmaskiner er ramt af faldende efterspørgsel og et højt lagerniveau hos detailhandlen.

Efterspørgslen på Electrolux' produkter som støvsugere og hårde hvidevarer er faldet i et "betydeligt accelereret tempo" i starten af tredje kvartal. | Foto: Hannibal Hanschke/Reuters/Ritzau Scanpix

Et fald i efterspørgslen og en svag indtjening i tredje kvartal har fået den svenske producent af husholdningsmaskiner Electrolux til at reagere med et spareprogram.

”Omkostningstiltaget forventes at resultere i et mærkbart positivt indtjeningsbidrag i 2023,” skriver Electrolux i en meddelelse mandag morgen.

Selskabet fortæller, at efterspørgslen efter kerneprodukterne i Europa og USA indtil videre i tredje kvartal estimeres at være faldet i et ”betydeligt accelereret tempo” sammenlignet med andet kvartal.

”Udviklingen er påvirket af den høje inflation på varige forbrugsgoder og lav forbrugertillid. Et højt lagerniveau hos detailhandlen har forstærket virkningen af afmatningen i forbrugsefterspørgslen,” skriver selskabet.

Udover den vigende efterspørgslen er selskabet påvirket af ubalancer i forsyningskæderne. Problemerne i forsyningskæderne resulterer i ineffektivitet i produktionen og øgede omkostninger.

Samlet betyder det, at selskabet i tredje kvartal venter at se et betydeligt fald i indtjeningen i forhold til andet kvartal - også hvis der ses bort fra engangsomkostninger relateret til selskabets exit fra Rusland.

Iværksætter spareprogram på tværs af koncernen

Den faldende indtjening er drevet særligt af Europa og Nordamerika, hvor der for sidstnævnte ventes at blive rapporteret et underskud i tredje kvartal, der overstiger minusset i andet kvartal.

”Da markedsefterspørgslen ventes at fortsætte med at være svag i begge regioner har bestyrelsen i dag besluttet at iværksætte en omkostningsspareprogram på tværs af koncernen både adresserende variable og strukturelle omkostninger,” skriver selskabet.

I Nordamerika skal besparelser også kombineres med et ”turnaround”-program, der skal sikre et styrket produktudbud - og i sidste ende en forbedret markedsposition og indtjening.

I den forbindelse har selskabet udpeget Ricardo Cons som ny chef for den nordamerikanske forretning. Han er i øjeblikket chef for selskabets forretning i Latinamerika.

Electrolux vil informere yderligere om målene for omkostningsreduktionerne for 2023, og for restruktureringsomkostningerne, når selskabet 28. oktober kommer med regnskab for tredje kvartal.

Elgiganten – og kunderne – skærper fokus på energiforbrug efter stigende elpriser

Prisen på elektronik er røget i vejret det seneste år

Mere fra DetailWatch

Ikea-topchef i Danmark stopper

Johan Laurell, der har været adm. direktør i Ikea Danmark i de seneste knap fem år, stopper for at blive ny adm. direktør for Ikea i Frankrig. En ny kandidat er fundet, oplyser kommunikationschef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs