DetailWatch

Husqvarnas salg af robotplæneklippere ramt af komponentmangel

Stor efterspørgsel i den afgørende sommersæson gør det vanskeligt for den svenske virksomhed at skaffe nok komponenter til sine robotplæneklippere.

Foto: Melissa Kühn Hjerrild

Husqvarna kæmper for at skaffe komponenter til sine robotplæneklippere på grund af stor efterspørgsel i den vigtige sommersæson.

Robotplæneklipperne er mere rentable end de traditionelle ride-on varianter, hvilket betyder, at de mindre mængder, der sælges i det segment, vil føre til lavere driftsmargin i andet kvartal, skriver Husqvarna.

Komponentmanglende tilskrives ifølge den svenske producent af udstyr til skov- og havebrug de uventede covid-19-relaterede nedlukninger i Kina.

”Den stærke efterspørgsel efter vores robotplæneklippere fortsætter, men lav produktion i andet kvartal har resulteret i en fortsat rekordstor ordrebeholdning,” siger adm. direktør Henric Andersson.

Husqvarna venter, at salget i andet kvartal vil stige til 15,5 mia. svenske kr. fra 14,6 mia. svenske kr. i samme kvartal sidste år. Det er under analytikerkonsensus indsamlet af Bloomberg News på 16,3 mia. svenske kr.

Handelsbankens analytiker Karri Rinta pointerer, at marginvarslen betyder, at året ”nu er risikofrit”, samt at aktien nu er et ”sjældent godt køb”.

Karri Rinta konkluderer, at aktien handler op mod 20 pct. under det historiske gennemsnit, hvilket antyder, at det nuværende forhold mellem risiko og afkast er ”klart positivt”.

Efter et indledende fald på 3 pct. tager investorerne også godt imod dagens melding, idet de sender aktien op med 2,1 pct. til 78,20 svenske kr. på børsen i Stockholm.

Byggemarked ser krisen åbne muligheder for biobaserede materialer


Mere fra DetailWatch

IC Group har kurs mod afvikling mens modebrands kører videre i premium-koncept

Modeiværksætter og -milliardær Niels Martinsens livsværk IC Group er i dag blot et levn fra tiden som børsnoteret virksomhed og skal med tiden nedlægges som led i strategiskifte, fortæller Christoffer Martinsen-Kønigsfeldt, ny bestyrelsesformand for koncernens resterende to modebrands Tiger of Sweden og By Malene Birger.

Læs også

Relaterede