Genbrugsplatform åbner for handel på tværs af Norden

Tiltaget fra Tise kommer bl.a. efter, at konkurrenten Vinted har styrket sin position i Danmark med opkøbet af Trendsales.
På Tise kan private forbrugere sælge brugt tøj til hinanden. I Danmark har platformen omkring 500.000 brugere. | Foto: Tise/pr
På Tise kan private forbrugere sælge brugt tøj til hinanden. I Danmark har platformen omkring 500.000 brugere. | Foto: Tise/pr

Den norske genbrugsplatform Tise tager – med egne ord – ”et stort skridt mod en nordisk udvidelse” ved at åbne op for salg på tværs af de nordiske markeder Danmark, Sverige og Finland.

Det oplyser Tise i en meddelelse.

Hidtil har det nemlig ikke været muligt for Tises brugere at handle på tværs af grænser, men det er altså det, der laves om på nu. For de danske brugere af platformen betyder det i første omgang, at de nu kan sælge ud fra deres garderobe til Sverige og Finland, samtidig med at de kan købe fra Sverige.

Planen er løbende at åbne yderligere op for handel på tværs af Tises markeder i Norden.

I forvejen tilbyder den litauiske konkurrent Vinted, der trådte ind på det danske marked i efteråret 2023 og tidligere i år opkøbte danske Trendsales, samme muligheder. Her kan man som bruger sælge til og købe fra en lang række europæiske lande, deriblandt Polen, Sverige og Tyskland.

Øger muligheden for salg

Tises danske landechef gør det også klart, at konkurrencen fra Vinted er en væsentlig årsag til initiativet.

”Der sker pt meget på det danske secondhand marked jf. Vinteds opkøb af danske Trendsales. Derfor ser vi det som det optimale tidspunkt at drage fordel af, at vi er et nordisk selskab, ved at åbne op for landegrænserne og gøre det muligt for vores brugere at handle på tværs af vores markeder,” siger Lærke Djernæs i meddelelsen.

Ifølge landechefen øger tiltaget også de danske brugeres muligheder for at få solgt deres brugte tøj.

“De andre lande i Norden kigger enormt meget mod København for inspiration. Nogle af de største modemærker i Norden, som er mest populære og hvor der er den største efterspørgsel på, er danske,” siger hun.

Tise oplyser, at platformen har knap 500.000 danske brugere, mens der i Finland og Sverige er yderligere knap 1 mio. brugere, som danskerne nu kan handle med.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også