Amazon-stifter nærmer sig titlen som verdens rigeste efter frasalg

Med en formue på 200 mia. dollar, cirka 1384 mia. kr., er Jeff Bezos nu verdens næstrigeste efter Tesla-stifter Elon Musk.
Jeff Bezos har lagt milliarder til formuen efter frasalg af Amazon-aktier. | Foto: Alessandro Garofalo/Reuters/Ritzau Scanpix
Jeff Bezos har lagt milliarder til formuen efter frasalg af Amazon-aktier. | Foto: Alessandro Garofalo/Reuters/Ritzau Scanpix

Milliardæren Jeff Bezos, der står bag den amerikanske markedsplads og handelsplatform Amazon, rykker tættere på titlen som verdens rigeste.

Det skriver Børsen med henvisning til Bloomberg Billionaires Index, der løbende opgør og lister formuerne blandt verdens rigeste.

Hans formue voksede i sidste uge efter et frasalg af Amazon-aktier for knap 14 mia. 

Hans formue er aktuelt opgjort til 200 mia. dollar eller ca. 1384 mia. kr., mens verdens rigeste, Tesla-stifter Elon Musk, har 209 mia. dollar på kistebunden ifølge opgørelsen fra Bloomberg.

På tredjepladsen ligger franskmanden Bernard Arnault, der ikke har rødder i tech, men derimod står bag luksusvarekonglomeratet LVMH, der bl.a. har modebrands som Gucci og Hermes i porteføljen. Hans formue er opgjort til 191 mia. dollar.

60-årige Jeff Bezos stiftede Amazon i 1994 og ejer i dag ca. 10 pct. af Amazon, som han er formand for, efter han i 2021 stopper som tochef.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også