Postnord tabte trecifret millionbeløb sidste år

Postnord opnåede i 2023 et underskud efter skat på 592 millioner svenske kroner, mens udviklingen er negativ på driften i Danmark.
En af Postnords udfordringer er fortsat de faldende postmængder. I fjerde kvartal sidste år blev der således afsendt 12 procent færre brevet end i samme kvartal året forinden. | Foto: Tidsvilde Stine/Ritzau Scanpix
En af Postnords udfordringer er fortsat de faldende postmængder. I fjerde kvartal sidste år blev der således afsendt 12 procent færre brevet end i samme kvartal året forinden. | Foto: Tidsvilde Stine/Ritzau Scanpix
af ritzau

Det kniber fortsat for Postnord at få sorte tal på bundlinjen.

Det skandinaviske logistikselskab har offentliggjort regnskabet for 2023, og det viser et resultat før skat på minus 592 millioner kroner. Det svarer til 392 millioner danske kroner.

En stor del af forklaringen på de røde tal er den nedskrivning på godt 900 millioner svenske kroner, som blev foretaget i det norske datterselskab efteråret.

PostNord Danmark bidrager også til de negative tal, idet datterselskabets driftsresultat udgjorde et minus på 168 millioner svenske kroner.

Der er dog tale om en forbedring i forhold til 2022, hvor driftsunderskuddet udgjorde 286 millioner svenske kroner.

En af Postnords udfordringer er fortsat de faldende postmængder. I fjerde kvartal sidste år blev der således afsendt 12 procent færre brevet end i samme kvartal året forinden.

Koncernchef Annemarie Gardshol hæfter sig dog ved, at der i fjerde kvartal, som også er Postnords travleste, var fremgang i flere segmenter og i koncernen som helhed.

”Det er første gang, siden pandemien sluttede i 2. kvartal 2021, at koncernens driftsresultat er steget. På trods af dette oplever vi fortsat en udfordrende situation i omverdenen. Derfor fortsætter vi med at tilpasse priser og kapacitet samt fastholde et højt tempo i vores forbedringsprogrammer,” siger hun.

PostNord er ejet af den danske og den svenske stat i fællesskab. Selskabet har blandt andet datterselskaber i både Danmark, Sverige, Norge og Finland.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også