Tysk onlinehandel forventes at slå tilbage efter svært 2023

Også i Danmark spirer optimismen kort inde i 2024.
Tysk e-handel var udfordret i det forgangne år, men udviklingen forventes nu at vende. | Foto: Colourbox
Tysk e-handel var udfordret i det forgangne år, men udviklingen forventes nu at vende. | Foto: Colourbox

De tyske onlineforhandlere blev udfordret af forbrugernes tilbageholdenhed i det forgangne år, men den udvikling forventes at vende i løbet af 2024.

Sådan lyder det fra den tyske e-handelsforening BEVH, efter bruttosalget online over hele året faldt med et 11,8 pct. til 79,7 mia. euro i Europas største økonomi, skriver Reuters.

”Med et fald på 7,1 pct. var fjerde kvartal i 2023 det første kvartal med et encifret fald siden forsommeren 2022, og det peger på en stabilisering af salget i fremtiden,” siger BEVH-topchef Gero Furchheim og spår lysere tider forude.

Samme billede i Danmark

Også i Danmark forudser Dansk Erhverv lysere tider forude. I en analyse fra erhvervsorganisationen udgivet i midten af januar lød det, at særligt varegruppen tøj og sko vil opleve en optur på grund af en større økonomisk stabilitet hos forbrugerne. Her svarede 35 pct., at de forventer at handle mere online det kommende år.

Samlet set forventer 21,8 pct. af onlineforbrugerne at handle mere i 2024, viser spørgeskemaundersøgelsen, der er foretaget i december 2023.

E-handelsdirektør Niels Ralund udtalte i forbindelse med undersøgelsen, at han håber, at tallene kan ”banke lidt optimisme ind i branchen”.

”Det fortæller mig, at hvis der kommer lidt mere ro om økonomien, så vil mange formentlig ændre mening og handle mere. Det giver grund til optimisme,” sagde han i den forbindelse..

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også