Madleveringsaktier dumpes af internationalt børshus

BNP Paribas Exane anbefaler at styre uden om sektoren efter at have sænket anbefaling af Just Eat.
De store europæiske madleverandører har en svær dag på børslisterne med advarsel fra stort børshus. | Foto: Benoit Tessier/Reuters/Ritzau Scanpix
De store europæiske madleverandører har en svær dag på børslisterne med advarsel fra stort børshus. | Foto: Benoit Tessier/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Just Eat Takeaway og Hellofresh er blandt de dårligst præsterende aktier i Europa mandag, efter at børshuset BNP Paribas Exane har sænket sin anbefaling af Just Eat og advaret investorerne om sektoren for madlevering.

Ifølge Bloomberg News ser Exane store udfordringer med at få løftet ordrevolumen i sektoren, der overordnet ”ikke føles overbevisende.”

For Just Eat Takeaway specifikt sænkes anbefaling til ”underperform” fra ”neutral” på grund af risiko for en skuffelse i forhold til konsensusestimaterne.

Aktien falder med 6,0 pct. til 13,49 euro på børsen i Amsterdam og er næstsidst i Stoxx 600-indekset.

Den eneste aktie, der klarer sig dårligere, er Hellofresh fra samme sektor, der trækkes ned af samme analyse, hvor anbefalingen ”underperform” i øvrigt fastholdes af BNP Paribas Exane.

Hellofresh falder med 7,0 pct. til 12,17 euro på børsen i Frankfurt.

Ocado ses som den mindst favorable aktie i sektoren og har ligeledes anbefalingen ”underperform”. Den aktie falder med 4,2 pct. til 624,80 pence på børsen i London.

Deliveroo klarer sig samme sted noget bedre og nøjes med et fald på 0,3 pct. til 125,80 pence.

Her har BNP Paribas Exane løftet anbefalingen til ”neutral” fra ”underperform”, men analytiker Andrew Gwynn ser fortsat ingen købsmulighed i aktien, rapporterer Bloomberg News.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også