Mobilepay når 556 mio. transaktioner og slår 2022 – særligt nethandel vokser

Danskerne benytter Mobilepay i både fysiske butikker, onlinehandel, til regninger og klassekasser, lyder det fra selskabet.
Bugen af Mobilepay voksede igen i 2023. | Foto: Jens Dresling
Bugen af Mobilepay voksede igen i 2023. | Foto: Jens Dresling
AF RITZAU

Det er blevet mere og mere populært at logge ind på Mobilepay, når vi herhjemme skal overføre penge.

For tiende år i træk har betalingsappen i 2023 været i vækst, oplyser Mobilepay i en pressemeddelelse.

Nytårsaften vil den nå op på 556 mio. transaktioner, og det er en stigning på 11 pct. sammenlignet med sidste år, lyder det.

Derudover har erhvervsbetalinger og andre betalte løsninger overhalet de klassiske private betalinger, som udgør 47 pct. af MobilePays overførsler.

”Vi oplever, at danskerne nu benytter Mobilepay til alle typer formål i både fysiske butikker, til regninger, klassekasser og meget andet. Særligt Mobilepay til nethandel udbygger konstant sin position som danskernes foretrukne indkøbsmåde online,” siger Anette Bøje, dansk landechef for Vipps MobilePay, selskabet bag den populære app.

De 556 mio. transaktioner betyder, at 4,5 mio. borgere i Danmark i gennemsnit bruger Mobilepay 124 gange om året.

Stor forskel på brug

Gennemsnitligt køber hver bruger varer og sender penge med Mobilepay for næsten 47.000 kr. om året. Det svarer til omkring 210 mia. kr. i år.

Tallene dækker over, at mange bruger Mobilepay dagligt og overfører langt større beløb. Andre har et mere beskedent forbrug, skriver MobilePay i pressemeddelelsen.

Også andre Mobilepay-løsninger er i vækst. For eksempel blev der samlet 1,3 mia. kr. ind i en Mobilepay Box – en digital fælleskasse – i løbet af 2023. Det er en vækst på mere end 40 pct, lyder det.

Fra 1. oktober i år kom der nye priser for Mobilepay Myshop, som virksomheder kan benytte sig af, så deres kunder har mulighed for at betale med MobilePay.

De nye priser betyder, at Mobilepay tager 0,99 pct. af transaktionsbeløbet. Prisen er momsfri. Ændringerne fik mange mindre erhvervskunder til at kritisere stigningen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også