Digitaliseringsminister: "Verden vil være et bedre sted uden Tiktok"

EU bør regulere Tiktok strammere end hidtil, mener ministeren, som er frustreret efter at have set organisationen Digitalt Ansvars undersøgelse af visninger til børneprofiler af videoer med selvskade.
Marie Bjerre (V), ligestillings- og digitaliseringsminister. | Foto: Martin Lehmann
Marie Bjerre (V), ligestillings- og digitaliseringsminister. | Foto: Martin Lehmann

Marie Bjerre (V), ligestillings- og digitaliseringsminister, ønsker, at sociale medier – i særdeleshed videoplatformen Tiktok – bliver reguleret ”langt kraftigere” på EU-niveau end i øjeblikket gennem nye lovpakker som Digital Services Act (DSA). 

Det udtaler ministeren i et interview med Berlingske, hvor hun reagerer på historien om organisationen Digitalt Ansvars undersøgelse af Tiktoks algoritme, der viste videoer med bl.a. selvskade til profiler, hvor organisationen udgav sig for at være 13 eller 18 år.

Marie Bjerre ser det som endnu et eksempel på de sociale medier skruppelløshed, og hun udtaler til Berlingske, at ”verden vil være et bedre sted uden Tiktok”. Hun peger dog i første omgang på, at der på EU-niveau bør indføres regulering af platformenes algoritmer og indføres alderverifikation på medier som Tiktok, og at techkoncernerne bag bør have et direkte ansvar for, når deres algoritmer promoverer indhold med f.eks. selvskade til brugerne.

”Ellers må de ændre deres forretningsmodel. Det bliver nok mindre lukrativt, og sådan må det så være,” siger hun til Berlingske.

Tiktok har tidligere kommenteret på Digitalt Ansvars undersøgelse, som det kinesiskejede selskab mener, ikke er retvisende, fordi testprofilerne ikke har ageret, som rigtige mennesker gør på Tiktok – og at de pågældende videoer med bl.a. selvskadeindhold er blevet fjernet, fordi de bryder platformens retningslinjer.

(Denne artikel er leveret af DetailWatch’ søstermedie MediaWatch)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også