Digitalt fragtfirma stiftet af tidligere Amazon-folk afvikler kerneforretning

Aftagende efterspørgsel og faldende fragtrater har presset selskabet, som har gennemført flere fyringsrunder det seneste halvandet år.
Foto: Malina Petr/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Malina Petr/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Det digitale fragtselskab, Convoy, er ved at afvikle sin kerneforretning og er begyndt at overveje at sælge sin teknologi, idet selskabet er blevet hårdt ramt af faldende fragtefterspørgsel over det seneste år.

Det skriver Wall Street Journal.

Ifølge avisen meddelte selskabet, hvis forretning består i at matche fragtgods med ledige lastbiler, onsdag sine medarbejdere, at det ville stoppe med at acceptere nye ordrer, og at det var i gang med at aflyse eller omplanlægge eksisterende ordrer. Ifølge interne kilder overvejer selskabet nu at sælge teams, software eller intellektuel ejendom.

Convoy rejste 260 mio. dollar i en finansieringsrunde sidste år, hvilket førte til en værdiansætning på 3,8 mia. dollar. Selskabet og andre digitale fragtselskaber oplevede stor interesse fra shippingindustrien under coronapandemien, der rystede de globale forsyningskæder.

Over de seneste 18 måneder har mange af selskaberne dog kæmpet for at overleve, idet shippingefterspørgslen er aftaget og fragtraterne er faldet markant.

Det er også tilfældet for Convoy, der har gennemført flere fyringsrunder over det sidste halvandet år, hvilket har resulteret i, at selskabets arbejdsstyrke er faldet fra 1500 ansatte til 500.

Convoy er stiftet af tidligere ledende medarbejdere hos Amazon og har modtaget investeringer fra et stjernespækket hold af tech-investorer såsom Microsoft-medstifter Bill Gates, Amazon-stifter Jeff Bezos og den tidligere amerikanske vicepræsident Al Gore, skriver Wall Street Journal.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også