Ny lønalgoritme vækker frustrationer blandt Wolt-bude

Ny model for udregning af budenes løn har ifølge flere bude, som Fagbladet 3F har talt med, gjort udregningen mere uigennemskueligt. 
Wolt oplyser, at selskabet er tilfredse med den nye formel for udregningen af løn, der i højere grad matcher arbejdsopgaverne. | Foto: Pr/wolt
Wolt oplyser, at selskabet er tilfredse med den nye formel for udregningen af løn, der i højere grad matcher arbejdsopgaverne. | Foto: Pr/wolt

En ny prismodel har gjort det umuligt for leveringstjenesten Wolts bude at vide, hvordan deres løn bliver udregnet, skriver Fagbladet 3F, der har talt med ti Woltbude. 

Hvor Wolt tidligere havde basisbetaling plus ekstrabetaling per kilometer, er modellen ifølge fagbladet i dag strikket sådan sammen, at lønnen per ordrer udregnes individuelt, ligesom der i udregningen tages højde for terræn, såvel som hvor langt der er til kunden. 

Det har ifølge woltbudene gjort det svært for dem at gennemskue, hvordan deres løn udregnes, da de ikke ved, hvor tungt de enkelte forhold vægter. 

”Du har reelt ingen fornemmelse af, hvordan de er kommet frem til din løn,” fortæller blandt andet Wolt-buddet Stefan Wulffsberg til mediet. 

Wolt skriver i en mail til Fagbladet 3F, at den nye model til udregning af løn i højere grad matcher den indsats, budene skal levere på de enkelte opgaver.

(Denne artikel er leveret i samarbejde med vores søstermedie FødevareWatch)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også