Amazon sagsøgt af amerikanske konkurrencemyndigheder

Amazon beskyldes blandt andet for at ekskludere konkurrenter fra markedspladsen og for ulovligt at modarbejde konkurrencen.
Foto: Patrick Semansky/ap/ritzau Scanpix
Foto: Patrick Semansky/ap/ritzau Scanpix
af marketwire

De amerikanske konkurrencemyndigheder under Federal Trade Commission, FTC, har tirsdag officielt stævnet Amazon for misbrug af markedsmonopol.

Det skriver Bloomberg News.

I sagen anklages detailkæmpen for at levere en forringet ydelse og for at kræve for høje priser af kunderne, ligesom Amazon beskyldes for at ekskludere konkurrenter fra markedspladsen og for ulovligt at modarbejde konkurrencen.

Ydermere menes det, at Amazon har skubbet tredjepartssælgere på sin platform til at anvende Amazons egen logistiske system ved at give deres produkter mere prominente placeringer i søgeresultaterne, ligesom Amazon hævdes at have straffet tredjeparter, der sælger deres varer billigere i andre kanaler.

Endelig menes Amazon at favorisere egne varer i konkurrence med varer fra tredjepartssælgere på platformen.

Stævningen er indgivet ved en føderal domstol i Seattle, og FTC har i sagen allieret sig med 17 delstater.

”Amazon er en monopolist, og det udnytter sine monopoler på måder, som gør, at købere og sælgere betaler mere for en ringere service,” udtaler Lina Khan, formand for FTC, i en meddelelse.

”Der er meget på spil. Sælgerne betaler 1 ud af 2 dollar til Amazon.”

FTC og de 17 delstater mener således, at Amazon har forbrudt sig mod konkurrencereglerne på to markeder. Handelsplatformen, hvor kunderne køber deres varer, og markedet for samarbejdet med tredjepartssælgerne. Tredjepartssælgerne tegner sig for mere end halvdelen af Amazons online-omsætning.

Aktien i Amazon falder tirsdag 3,0 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også