Amazon kræver at få oplyst AI-skabt indhold i bøger

Forfattere i USA håber på endnu mere åbenhed om salg af bøger med indhold skabt af kunstig intelligens på Amazon.
Amazon kræver at få det oplyst, hvis bøger, der sælges på platformen, indeholder AI-skabt indhold. Informationen deles dog ikke med de handlende. | Foto: Patrick Semansky/ap/ritzau Scanpix
Amazon kræver at få det oplyst, hvis bøger, der sælges på platformen, indeholder AI-skabt indhold. Informationen deles dog ikke med de handlende. | Foto: Patrick Semansky/ap/ritzau Scanpix

Amazon har ændret sine retningslinjer, så det nu er et krav, at man skal oplyse, hvis der er AI-skabt indhold i en bog, man ønsker at sælge via platformen, der er blandt verdens største onlineboghandlere. Det skriver flere medier herunder nyhedsbureauet AP.

Oplysningerne vil dog ikke betyde, at bøger med AI-skabt indhold bliver markeret som sådan for kunderne på Amazon. Det kan dog ændre sig, oplyse en talsperson fra Amazon til AP.

Amazons nye retningslinjer skelner mellem AI-skabt indhold og indhold skabt med assistance fra AI. Det sidste skal ikke deklareres til Amazon.

”Vi definerer AI-skabt indhold som tekst, billeder eller oversættelser skabt med et AI-baseret værktøj. Hvis du brugte et AI-baseret værktøj til at skabe indholdet (hvad end det er tekst, billede eller oversættelse), så er det betragtet som AI-skabt, selv hvis du redigerede substantielt i det bagefter,” fremgår det af Amazons retningslinjer.

”Hvis du har skabt indholdet selv og brugt et AI-baseret værktøj til at redigere, raffinere, tjekke for fejl eller på anden måde forbedre indhold (uanset om det er billede eller tekst) så betragtes dette som indhold skabt med assistance fra AI og ikke AI-skabt indhold.”

De nye retningslinjer har vakt begejstring hos forfatternes sammenslutning i USA, der har forsøgt at få Amazon til at begrænse mængden af litteratur skabt af AI på platformen.

”Vi tror og håber, at de(Amazon, red.) i sidste ende vil kræve, at det er offentligt deklareret, når indhold er AI-skabt”, siger formanden for forfatternes sammenslutning, Mary Rasenberg, til AP.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie MediaWatch.)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også