Danske Bank løfter Boozt-anbefaling trods "sløv salgsvækst"

Det børsnoterede onlineselskab Boozt viser blandede takter i seneste kvartalsregnskab, vurderer Danske Bank i en analyse.
Foto: Boozt/pr
Foto: Boozt/pr
AF MARKETWIRE

Boozt får løftet anbefalingen hos Danske Bank til ”hold” fra ”sælg” efter sidste uges regnskab fra onlinehandelsselskabet.

Den løftede anbefaling kommer til trods for, at kvartalet bød på en sløj salgsvækst, mens banken også vurderer, at kundebasen er stagneret.

Dog har den seneste tids kursfald fået banken til at løfte anbefalingen, skriver Danske Bank i en analyse.

”Andet kvartal var blandet med en sløv salgsvækst men med en lille forbedring af det justerede driftsresultat, hvilket primært var drevet af ”andre indtægter”. Selvom Boozt sagde, at kunderne kan lide stormagasin-tilbuddet, er kundebasen stoppet med at vokse gennem de sidste syv kvartaler og er stagneret,” fremgår det.

Kursmålet er da også blevet trimmet en smule til 65,5 kr. fra 68,6 kr.

I regnskabet indsnævrede Boozt sine forventninger til 2023 og ser nu en omsætningsvækst på 7,5-12,5 pct. mod tidligere ventet 5-15 pct., mens driftsindtjeningen (EBIT) nu ventes at ende på 275-375 mio. svenske kr. mod tidligere 300-350 mio. svenske.

Danske Bank vurderer dog, at det kan blive svært at ramme midtpunktet i prognosen.

Boozt-aktien falder mandag formiddag 1,8 pct. til 62,45 kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også