UPS oplever opbremsning i amerikansk detail

Omsætningen faldt i årets første kvartal hos logistikkoncernen, der foruden opbremsningen i det amerikanske detailsalg oplevede en svækket efterspørgsel i Asien.
Foto: Gene J. Puskar/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Gene J. Puskar/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Logistikgiganten UPS har nedpræciseret sine forventninger til regnskabsåret 2023 som følge af en opbremsning i volumenerne fra det amerikanske detailsalg og svækket efterspørgsel i Asien.

Det sender tirsdag aktien ned med 5,5 pct. i det amerikanske formarked.

UPS venter nu en omsætning i den lave ende af spændet 97 til 99,4 mia. dollar. Analytikernes estimater lå ifølge Bloomberg News til sammenligning omkring midtpunktet på 98,08 mia. dollar.

Den justerede indtjening per aktie faldt helt som ventet af analytikerne til 2,20 dollar fra 3,05 dollar per aktie i første kvartal sidste år.

UPS havde i januar, februar og marts en omsætning på 22,93 mia. dollar, hvilket var 6 pct. lavere end i samme periode af 2022 og en spids lavere end konsensus på 23 mia. dollar.

Det var særligt divisionen Supply Chain Solutions, der trak ned, med en omsætning på 3,40 mia. dollar mod ventet 3,51 mia. dollar. Det var en tilbagegang på 22 pct. sammenlignet med sidste år.

Den gennemsnitlige omsætning per pakke endte på 13,74 dollar mod ventet 13,75 dollar.

Til gengæld viste driftsomkostningerne sig lavere i første kvartal, end analytikerne havde regnet med. De blev opgjort til 20,38 mia. dollar mod ventet 20,5 mia. dollar.

”I første kvartal resulterede en opbremsning i det amerikanske detailsalg i lavere volumener, end vi havde ventet, og vi oplevede vedvarende svækkelse af efterspørgslen i Asien,” skriver UPS i regnskabet.

”Givet de makroøkonomiske betingelser venter vi, at volumenerne vil forblive under pres,” fremgår det.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også