Amerikansk boligwebshop varsler nye besparelser

I august gennemførte amerikanske Wayfair en fyringsrunde, der betød et farvel til 870 ansatte. Nu er nye afskedigelser på vej.
Foto: Jenny Kane/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Jenny Kane/AP/Ritzau Scanpix
Af Marketwire

Den amerikanske online-detailaktør Wayfair, som gør sig inden for boligartikler, stiger med 24,6 pct. i mandagens marked, da koncernen har lovet markante besparelser.

Wayfair vil nemlig afskedige ti pct. af medarbejderne, eller 1750 jobs. Det er især i hovedkontoret og administrationen, at der skal skæres, da næsten hver femte af de ansatte i de positioner skal forlade koncernen.

Afskedigelserne kommer i kølvandet af en fyringsrunde tilbage i august på 870 ansatte, og samlet set venter Wayfair nu at kunne spare 1,4 mia. dollar årligt på de to tiltag. På den baggrund regner selskabet med tidligere i 2023 at nå en positiv drift på den fortsættende forretning.

”Selv om det er svært, er det vigtige beslutninger for at vende tilbage til vore 20-årige rødder som et fokuseret, skåret selskab med store ambitioner og fantastisk eksekvering,” udtaler topchef Niraj Shah i en meddelelse.

Efter mandagens annoncerede besparelser har både JPMorgan og Bank of America hævet deres anbefalinger af aktien fra negative til positive niveauer.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også