E-handelsdirektør: Amazon har fået danske netbutikker på dupperne

Frygten for Amazons indtog er aftaget efter svag start i Sverige, mener e-handelsdirektør i Dansk Erhverv, Niels Ralund. Han advarer dog mod at undervurdere onlineplatformen.
Foto: JUSTIN SULLIVAN/Getty Images via AFP / GETTY IMA
Foto: JUSTIN SULLIVAN/Getty Images via AFP / GETTY IMA

Mens den amerikanske onlineplatform Amazon sidder på mere end en tredjedel af den samlede internethandel i USA, Tyskland og Storbritannien, er Amazons dominans ikke slået igennem i Norden, skriver Berlingske.

I 2020 lancerede Amazon i Sverige, hvilket i dag er konverteret til en markedsandel på under 2 pct. – det samme som før lanceringen i Sverige – mens Amazon tegner sig for en markedsandel i Danmark, vis den tyske platform, på 0,8 pct.

Selvom der de seneste år har været vedholdende rygter om, at den amerikanske onlinekæmpe var på vej med en dansk platform, er det som bekendt endnu ikke sket, og ifølge Niels Ralund, der er e-handelsdirektør i erhvervsorganisationen Dansk Erhverv, skyldes det blandt andet, at danske og udenlandske onlineforhandlere har forbedret sig markant, siden rygterne begyndte at svirre.

”Da de fleste talte om, at Amazon snart ville komme til Danmark, medførte det, at dansk detailhandel og nethandlere virkelig steppede op. Så de fordele, som Amazon tidligere har haft, har Amazon ikke længere,” siger Niels Ralund til Berlingske.

Ifølge e-handelsdirektøren i Dansk Erhverv er der ikke længere mange, der frygter Amazon, men Niels Ralund understreger, at man ikke skal undervurdere selskabet, og det samme mener Jeppe Hamming, partner og chef for markedspladser i konsulenthuset Nørgaard og Mikkelsen, der påpeger, at det tog lang tid for Amazon at vokse sig store i både Tyskland og Storbritannien.

Amazon er ramt af dalende salg og bekymringer for den økonomiske situation, og i november skrev New York Times på baggrund af anonyme kilder, at onlineplatformen planlægger en større sparerunde, hvor 10.000 medarbejdere – svarende til 3 pct. af Amazons samlede stab – står til at miste jobbet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også