Washington DC's rigsadvokat sagsøger Amazon for vildledning af kunder

Kunder har troet, at de har givet drikkepenge til Amazons kurerer med pakker, men pengene har i stedet gået til at dække grundlønnen, mener Washington DC’s rigsadvokat, der nu har sagsøgt selskabet.
Foto: Frankhoermann/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Frankhoermann/AP/Ritzau Scanpix
af marketwire

Washington DC’s rigsadvokat sagsøger Amazon.com for angiveligt at have vildledt kunder, som troede, at de gav drikkepenge til kurerer af pakker, men pengene gik i stedet blot dækning af grundlønnen. Den amerikanske kæmpe har allerede betalt penge tilbage til chauffører en gang i forbindelse med en tidligere sag.

Amazon havde tidligere lovet, at kurererne ville modtage 100 pct. af drikkepenge, men i stedet har selskabet brugt en del af dem til at betale almindelig løn til chaufførerne, som kører med pakker, fremgik det af en sag rejst af den amerikanske føderale handelskomission i 2021. Konglomeratet sagde ja til at betale 61,7 mio. dollar til chaufførerne som afslutning på sagen.

Men det, mener rigsadvokaten Karl Racine, ikke er nok.

”Vi sagsøger Amazon for at stjæle drikkepenge fra kurererne via en vildledende og ulovlig metode, som fik kunder til at tro, at de øgede chaufførernes løn, mens Amazon bare brugte pengene til at reducerer sine egne lønomkostninger,” skrev han i et tweet.

Amazon er dog ikke enig i, at der er hold i sagen.

”Dette søgsmål omhandler en praksis, som vi ændrede for tre år siden og er uden belæg. Alle drikkepengene er allerede betalt tilbage til chaufførerne i forbindelse med afslutningen på sagen med Den Føderale Handelskomission sidste år,” siger Amazons talsmand ifølge Bloomberg News.

Købelystne kunder får amerikansk supermarkedskæde til at opjustere

Amazon melder om det største Thanksgiving-salg nogensinde

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også