Pensionskasser kræver rapport om arbejdsforhold fra Amazon

Der skal være mere åbenhed om arbejdsforhold hos techselskabet Amazon, mener tre danske pensionskasser, som nu kræver en rapport om forholdene.
Foto: Sean Rayford/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Sean Rayford/AFP/Ritzau Scanpix

Tre danske pensionskasser stiller nu krav til den amerikanske teknologikoncern Amazon for at presse forbedringer igennem om arbejdsforholdene hos techselskabet.

Helt konkret er der tale om Sampension, Pensam og PKA, der er gået i direkte dialog med Amazon, efter at selskabet gennem længere tid har været kritiseret for at modarbejde medarbejderes muligheder for at organisere sig i fagforeninger.

Det skriver Finans.

”Amazon giver klart udtryk for de anerkender retten til at organisere sig kollektivt. Vi kan se, de har de rigtige holdninger, men vi kan ikke se, at det er implementeret i praksis. Til gengæld kan vi se at selskabet bliver ved at kæmpe med de dårlige sager i pressen, som giver indtrykket af, at de ikke har formået at omsætte deres politikker til handling,” siger Jacob Ehlerth Jørgensen, chef for ESG i Sampension, til Finans.

De tre pensionskasser har ifølge Finans stillet krav til Amazon om en rapport, der viser, hvordan selskabet sikrer retten til at organisere sig i en fagforening og forhandle løn- og arbejdsvilkår kollektivt.

Amazon ønsker ikke at kommentere de danske pensionskassers henvendelse over for Finans. Men selskabet slår fast, at det er op til de ansatte selv, om de vil tilslutte sig en fagforening.

Dansk pensionskasse er med i opgør mod tysk bilkoncern

Dialog med investorer får flere virksomheder til at oplyse klimaaftryk

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også