Fragtrater på ruter fra Kina rasler ned igen

Fragtpriserne på flere nøgleruter ud af Kina falder igen på baggrund af den lavere efterspørgsel efter varer.
Prisen på at få fragtet en fyrrefodscontainer fra Shanghai til Rotterdam faldt med 13,2 pct. i forrige uge. | Foto: Casper Dalhoff/JPA
Prisen på at få fragtet en fyrrefodscontainer fra Shanghai til Rotterdam faldt med 13,2 pct. i forrige uge. | Foto: Casper Dalhoff/JPA
MARKETWIRE

Den faldende efterspørgsel efter varer viser sig endnu engang på fragtpriserne på flere af de store nøgleruter ud af Kina.

Fra Shanghai til Los Angeles på USA’s vestkyst er prisen faldet 8,8 pct. til 2995 dollar den seneste uge.

Det viser data fra World Container Index (WCI), der opgøres af konsulenthuset Drewry torsdag. Fredag vil rateindekset SCFI desuden typisk blive offentliggjort, men det sker ikke i denne uge, da der er Golden Week i Kina.

Priserne udregnes for en af de typiske fyrrefodscontainere og viser udviklingen i spotmarkedet, der ændrer sig løbende.

Den højeste pris i løbet af det seneste år var i september sidste år, hvor der skulle betales 12.424 dollar ifølge indekset.

Fra Shanghai til New York på østkysten er prisen faldet 5,4 pct. til 6887 dollar den seneste uge.

Også fra Shanghai til Rotterdam i Europa er prisen nedadgående. Det koster nu 4724 dollar at få fragtet en fyrrefodscontainer efter et fald på 13,2 pct. fra forrige uge.

Faldene understreger den tendens, som containerrederierne længe har forudset på den anden side af coronakrisen. Forventningen er, at efterspørgslen efter varer ville falde, og det sænker fragtbehovet. Samtidig påvirker tiltagende inflation og stigende renter forbrugernes økonomi.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også