Amazon vil have fagforeningsafstemning omgjort efter cannabisuddeling

Den amerikanske e-commerce kæmpe lister 25 kritikpunkter i et forsøg på at få annulleret en afstemning blandt medarbejderne om stiftelsen af en fagforening.
Oprettelsen af en fagforening har skabt splid mellem ansatte og ledelse i et af Amazons varehuse i New York City | Foto: Brendan Mcdermid/Reuters/Ritzau Scanpix
Oprettelsen af en fagforening har skabt splid mellem ansatte og ledelse i et af Amazons varehuse i New York City | Foto: Brendan Mcdermid/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Amazon søger at gøre afgørelsen fra afstemningen om at stifte en fagforening i et af sine varehuse i New York City ugyldig, da det er selskabets vurdering, at der er anvendt metoder, der har påvirket stemmeudfaldet.

Blandt andet skulle folkene bag fagforeningen have tilbudt cannabis til dem, der stemte, skriver AP.

Afstemningen fandt sted den 1. april, hvor 55 pct. - 2654 i alt - stemte for dannelsen af en fagforening.

I et klageskrift har Amazon opgjort 25 kritikpunkter i forbindelse med afstemningen. Blandt andet mener Amazon, at bevægelsen bag fagforeningen ”bevidst skabte fjendtlige konfrontationer foran stemmeberettigede” medarbejdere ved at forstyrre møder, der havde til hensigt at tale imod fagforeningen.

Amazon kritiserer også, at der er blevet uddelt cannabis til medarbejderne.

Advokat kritiserer Amazon: Trækker proces i langdrag

Af klageskriftet hedder det, at Amazons medarbejderudvalg ikke kan goutere distributionen af cannabis som en godkendt måde at hente støtte. Dertil kritiseres også måden, hvorpå afstemningen foregik, foruden de øvrige 22 punkter.

I delstaten New York er brugen af cannabis lovlig for alle over 21 år.

”Medarbejderne har talt,” siger advokat Eric Milner i en meddelelse, efter at Amazon gjorde sin kritik af afgørelsen offentlig.

”Amazon vælger at ignorere det og i stedet bruge tidsforlængende taktikker for at undgå det uundgåelige - at gå til forhandlingsbordet og forhandle om en kontrakt på vegne af medarbejderne,” fortsætter advokaten ifølge AP.

Advokaten mener videre, at uddelingen af cannabis ikke er anderledes end at tilbyde en t-shirt.

Amazons klage ventes at blive behandlet i løbet af de kommende uger. Står det til Amazon, skal afstemningen gøres om for at sikre en ”fair og bredt repræsentativ” afstemning, oplyser talskvinde Kelly Nantel til AP.

Amazon anklager fagforening for at true ansatte

Amazon taber afstemning om fagforening på Staten Island

Amazon anklages for igen at blande sig i fagforeningsafstemning

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også