Mærsk advarer om længere levering og højere priser efter nedlukning

På grund af et udbrud med coronavirus er lagerhaller i havneområdet i Shanghai lukket ned frem til 1. april, mens depoter er lukket på ubestemt tid.
Havneområdet i Shanghai er lukket frem til på fredag på grund af coronavirus. | Foto: AP/Polfoto/Arkiv
Havneområdet i Shanghai er lukket frem til på fredag på grund af coronavirus. | Foto: AP/Polfoto/Arkiv
AF MARKETWIRE

Der er udbrudt coronasmitte i den store kinesiske by Shanghai, der er lukket ned på ny, og det kan betyde højere priser på fragt og længere leveringstider.

Det oplyser A.P. Møller-Mærsk i en opdatering til selskabets kunder.

Lagerhaller i havneområdet er lukket ned fra 28. marts og indtil 1. april, mens depoter er lukket ned på ubestemt tid. Lastbiltrafik ind og ud af Shanghai er reduceret med 30 pct., fremgår det af meddelelsen.

”Som konsekvens vil der være længere leveringstid og en mulighed for stigninger transportomkostninger fra afgifter,” skriver Mærsk.

Karantæneregler, ekstra rengøring og testkrav er indført af de lokale myndigheder med det formål at mindske risikoen for smitte. Mærsk opretholder driften med øget kontrol og ved at lade ansatte arbejde hjemmefra, lyder det.

Shenzhen, der tidligere har været ramt af nedlukning, oplever bedring.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også