DetailWatch

Mærsk advarer om længere levering og højere priser efter nedlukning

På grund af et udbrud med coronavirus er lagerhaller i havneområdet i Shanghai lukket ned frem til 1. april, mens depoter er lukket på ubestemt tid.

Havneområdet i Shanghai er lukket frem til på fredag på grund af coronavirus. | Foto: AP/Polfoto/Arkiv

Der er udbrudt coronasmitte i den store kinesiske by Shanghai, der er lukket ned på ny, og det kan betyde højere priser på fragt og længere leveringstider.

Det oplyser A.P. Møller-Mærsk i en opdatering til selskabets kunder.

Lagerhaller i havneområdet er lukket ned fra 28. marts og indtil 1. april, mens depoter er lukket ned på ubestemt tid. Lastbiltrafik ind og ud af Shanghai er reduceret med 30 pct., fremgår det af meddelelsen.

”Som konsekvens vil der være længere leveringstid og en mulighed for stigninger transportomkostninger fra afgifter,” skriver Mærsk.

Karantæneregler, ekstra rengøring og testkrav er indført af de lokale myndigheder med det formål at mindske risikoen for smitte. Mærsk opretholder driften med øget kontrol og ved at lade ansatte arbejde hjemmefra, lyder det.

Shenzhen, der tidligere har været ramt af nedlukning, oplever bedring.

Mere fra DetailWatch

Russisk firma er klar med Lego-erstatning

Den russiske virksomhed Inventive Retail Group, der stod for driften af Legos butikker i Rusland, før Lego trak sig ud, fortsætter med at sælge Lego-produkter i nyt navn.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs