Aldi investerer milliardbeløb i britisk æbleavler

I en aftale til 750 mio. pund har Aldi sammen med familieejet, britisk æbleavler sikret sig en eneleverandør af britiske æbler. 
Aftalen, der beløber sig i 6,5 mia. kr., løber over 20 år. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix.
Aftalen, der beløber sig i 6,5 mia. kr., løber over 20 år. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix.

Den tyske discountkæde Aldi har på britisk grund underskrevet en ny aftale til en værdi af 750 mio. pund, 6,5 mia. kr., med den familieejede frugtfarm AC Goatham & Son. 

Ifølge Foodbev gør aftalen, der løber over 20 år, AC Goatham & Son til eneleverandør af britiske æbler til Aldis britiske supermarkeder. 

”Dette giver os tillid til nu at investere i fremtiden og dyrke flere britiske æbler og pærer til Aldi, hvilket garanterer bæredygtighed, levedygtighed og vigtigst af alt Storbritanniens fødevaresikkerhed,” udtaler Ross Goatham, der er adm. direktør i AC Goatham & Sons. 

Aftalen indebærer blandt andet etableringen af en 200 hektar stor æbleplantage, ’Aldi Orchard’, i den sydengelske by Gravesend.

AC Goatham oplyser, at frugtavleren planlægger at plante yderligere 100 acres æbler svarende til lidt over 40 hektarer om året – der udelukkende skal sælges til Aldi.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch.)

Del artikel

Relaterede artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også