Detailbutikkers forventninger til prisfald på fødevarer er forduftet

Leverandører vil ikke sænke priserne og henviser til høje lønninger, lyder det fra Coop og Salling Group.
Både Coop og Salling Group har svært ved at lokke deres leverandører ned i pris, lyder det fra de to koncerner. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
Både Coop og Salling Group har svært ved at lokke deres leverandører ned i pris, lyder det fra de to koncerner. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Frem til marts svarede mere end halvdelen af detailbutikkerne Danmarks Statistik, at de forventede at sætte priserne på fødevarer ned, men de forventningerne er siden da forduftet, og nu er det blot to pct. af de adspurgte detailbutikker, der forventer lavere priser forude, skriver Jyllands-Posten.

Svarene har avisen fundet i Danmarks Statistiks løbende konjunkturmåling, hvor detailbutikkerne bliver spurgt til deres forventninger til prisudviklingen de kommende tre måneder, og hos Coop kan man godt genkende billedet, fortæller informationsdirektør Jens Juul Nielsen til avisen.

”I forhandlingerne med vores leverandører har det vist sig vanskeligt at få presset priserne længere ned,” siger han og fortæller, at leverandørerne henviser til høje lønninger, når de skal forklare, hvorfor de ikke kan sænke priserne.

Også fra Salling Group lyder lignende toner fra pressechef Jacob Krogsgaard Nielsen, der til Jyllands-Posten fortæller, at deres leverandører møder dem med prisstigninger, men at Salling Group håber at kunne sænke priserne lidt ned i løbet af 2024.

Der er modsat ikke nogen udbredte forventninger om prisstigninger blandt detailbutikkerne: 94 pct. af dem svarer Danmarks Statistik, at de forventer stabile prise de kommende måneder.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Læs også