Britiske supermarkeder vil samle kræfterne i Fairtrade-indkøb

Lykkedes supermarkedskæderne med forhandlingerne om en ny købskoalition med Fairtrade Foundation, vil det være verdens første af sin slags.
Ifølge kilder tæt på forhandlingerne indgår blandt andet Sainsbury's i forhandlingerne, skriver Financial Times. | Foto: Isabel Infantes/Ritzau Scanpix.
Ifølge kilder tæt på forhandlingerne indgår blandt andet Sainsbury's i forhandlingerne, skriver Financial Times. | Foto: Isabel Infantes/Ritzau Scanpix.

Flere britiske supermarkeder ligger lige nu i forhandlinger med Fairtrade Foundation om indgåelsen af en såkaldt indkøbskoalition med formål at forene kræfterne i indkøb af bananer, kaffe og kakao produceret på etisk forsvarlige måder. 

Det skriver Financial Times, efter de britiske konkurrencemyndigheder for nyligt gav detailkæderne grønt lys til at indgå forhandlingerne, der af myndighederne ikke anses for at være konkurrencebegrænsende. Og udsigten til at indkøbskoalition glæder Fairtrade, hvor direktør for ansvarlig forretning, Anna Mann siger: 

”Vi tror ikke på, at vi kommer til at opnå miljømæssig bæredygtighed – eller nogen form for bæredygtighed – i forsyningskæderne, medmindre virksomheder arbejder mere sammen.”

Ender forhandlingerne i etableringen af en egentlig indkøbskoalition, der indtil nu er døbt Shared Impact Initiative, vil det være den første af sin slags i verden. Ideen er igennem samarbejdet at sikre bønder i lande som Elfenbenskysten, Ghana og Kenya sikkerhed i form af tre til fem år lange kontrakter fremfor mere fragmenterede kontrakter.

(Denne artikel er leveret i samarbejde med vores søstermedie FødevareWatch)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også