Investorer truer med at stemme imod millionbonus til Ocado-topchef

Det sker blandt andet som led i bekymring om overdreven aflønning af den adm. direktør Tim Steiner, mens selskabet til gengæld nøler med at hæve lønningerne ud mod medarbejdere.
Ifølge Good Word-koalitionen, der samler investorer i arbejdet med at sikre arbejdstagere bedre rettigheder, betaler Ocado mange af sine bude under en "reel leveløn" på 12 pund i timen. | Foto: Matthew Childs/Reuters/Ritzau Scanpix
Ifølge Good Word-koalitionen, der samler investorer i arbejdet med at sikre arbejdstagere bedre rettigheder, betaler Ocado mange af sine bude under en "reel leveløn" på 12 pund i timen. | Foto: Matthew Childs/Reuters/Ritzau Scanpix

Ocados investorer truer nu med at stemme imod en bonus på 129 mio. kr. til selskabets adm. direktør Tim Steiner på selskabets kommende generalforsamling. 

Ifølge The Guardian sker det som følge af, at den indflydelsesrige investor Glass Lewis har sat spørgsmålstegn ved, hvorfor topchefen skal belønnes med en så stor bonus, når aflønningen af selskabets bude er så lav, som den er. 

Ifølge Dan Howard, der står i spidsen Good Work-koalitionen, som har aktiver for 6,6 mia. dollars under forvaltning, har investorerne i sinde at spørge Ocados bestyrelse, hvorfor man foreslår en lønpakke på så mange millioner til topchefen Tim Steiner, når man, som han siger ”nægter at betale hundredevis af medarbejdere en reel leveløn på 12 pund i timen.”

”Ocado har snakket om at adressere den lave løn i fem år, men har stadig til gode at foretage langsigtede handlinger. I dag opfordrer vi bestyrelsen til at betale en leveløn (til medarbejderne, red.). Dette ville gøre en stor forskel for hundredevis af Ocados lavestlønnede medarbejdere,” udtaler Dan Howard til mediet. 

Britiske Ocado kunne i februar præsentere et regnskab for 2023, der bød på en stigende omsætning, men dog ikke en stigning stor nok til at forvandle de røde tal på bundlinjen til røde. 

Omsætningen steg med 9,9 pct. til 2,8 mia. pund svarende til godt 24 mia. kr., mens årsresultatet endte i et tab på 403 mio. pund eller 3,5 mia. kr. I 2022 endte underskuddet på 500,8 mio. pund.

(Denne artikel er leveret i samarbejde med vores søstermedie FødevareWatch)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også