Salling Group om Coop: "Vi giver ikke luft til konkurrenterne"

Salling Group-topchef holder øje med Coop-koncernen og vil lægge yderligere pres på den kriseramte konkurrent. 
Salling Group leverede et 2023-regnskab, som for første gang nogensinde rundede 70 mia. kr. i omsætning. | Foto: Emilie Toldam Futtrup/ERH
Salling Group leverede et 2023-regnskab, som for første gang nogensinde rundede 70 mia. kr. i omsætning. | Foto: Emilie Toldam Futtrup/ERH

Salling Group vil fortsætte med at spille med musklerne over for konkurrenterne, skriver Børsen

Dagligvarekoncernen aflagde mandag regnskab for 2023, hvor Salling Group for første gang nogensinde rundede 70 mia. kr. i omsætning og nåede et driftsresultat, ebit, på 2,4 mia. kr.

Ifølge Børsens oplysninger er Salling Groups andel af dagligvarehandlen omkring 38 pct., som er tæt på 10 procentpoint mere end Coop, som er den næststørste spiller på markedet. 

Salling Group vil bruge det momentum til at lægge tryk på konkurrenterne, herunder Coop, siger adm. direktør Anders Hagh, som understreger over for Børsen, at de holder øje med, hvad der foregår på Coops hovedkontor i Albertslund, og ikke har planer om at holde sig tilbage. 

“Vi har fået blod på tanden og vil fremadrettet være aggressive. Vi har ikke som sådan et nyt priskrigsinitiativ i støbeskeen, men resultaterne hos konkurrenterne viser, at markedet er trykket hårdt. Det vedvarende tryk har igennem årene medført, at Kiwi og Aldi forsvandt, og nu er det så Coop, der er i problemer. Vi fortsætter vores strategi og giver ikke luft til konkurrenterne,” siger siger Anders Hagh til Børsen. 

Tidligere på måneden præsenterede Coop sit 2023-regnskab, som viste, at dagligvarekoncernen står i en historisk økonomisk krise med et samlet tab på 2,3 mia. kr. for 2023. Koncernens discountkæde 365Discount havde for året nedskrivninger for 760 mio. kr.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch.)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

"Det sker i den største respekt for brandet og ikke mindst for Jacob (Kampp-Berliner, t.h., red.),” siger Silas Oda Adler (t.v.). | Foto: Screenshot - Soullands hjemmeside

Stifter af dansk modebrand udtræder efter 22 år

For abonnenter

Læs også